Sharp presenterar skärmar utan formbegränsningar

Sharp presenterar skärmar utan formbegränsningar

N√§r vi pratar om sk√§rmar √§r den f√∂rsta formen som kommer att t√§nka p√• rektangeln eller kvadraten. Sharp tillk√§nnager sin nya generation av sk√§rmar som heter “Free-Form-Display” ger en riktig nyhet i denna sektor och l√§gger grunden f√∂r enheter med unika formfaktorer.

L√ĄS OCH: Titan Zeus, den exceptionella 370-tums TV: n

Traditionella skärmar integrerar en del av sina kretsar i ramarna, vilket gör den klassiska rektangulära designen nästan ett måste. I den nya Sharp-tekniken distribueras kretsen inuti skärmen så att den kan förverkligas skärmar utan formbegränsningar med extremt tunna ramar.

I de släppta bilderna används prototyperna för gränssnitten för a digital instrumentpanel vars skärm följer de böjda linjerna i de klassiska höljena som vi hittar i våra bilar.

Ut√∂ver prototyperna f√∂rklarar Sharp att tekniken l√§tt kan till√§mpas p√• olika f√§lt med h√§nvisning till b√§rbara apparater med ovala sk√§rmar och smartphones som √∂verger den klassiska surfplattformen. √Ąven om det inte finns n√•got officiellt sl√§ppdatum √§nnu, hoppas tillverkaren att b√∂rja med massproduktion “S√• snart som m√∂jligt”.

Gata