SiME Smart Glass, lÄgprisversion av Google Glass (foto)

SiME Smart Glass, lÄgprisversion av Google Glass (foto)

LÄt oss börja med en förutsÀttning: ingen produkt, oavsett unik, lÄg kostnad, innovativ eller vad som helst, gör ett gott intryck nÀr presentationen hÄlls samman av vissa Tejp. Det hÀr Àr vad som hÀnde med Computex ai SiME Smart Glass frÄn ChipSip, ett taiwanesiskt företag som konkurrerar direkt med Google Glass, men föreslÄr en mycket lÀgre pris pÄ 500 dollar.

LÄS OCH: Adrian Wong: frĂ„n Google Glass till Oculus VR

Priset verkar verkligen oslagbart (om Ă€n fortfarande högt för masscirkulation), med tanke pĂ„ att det Ă€r exakt en tredjedel av vad Google-glasögon skulle kosta, men det Ă€r Bygg kvalitĂ©, som inte verkar vara bĂ€st, förutom funktionalitet som, som finns i den officiella versionen, inte visas i denna konkurrent: till exempel i röstkommandon, sĂ„ det gĂ„r inte att styra enheten genom att sĂ€ga en fras som liknar “Ok Google”.

Glasögonen, utrustade med Android 4.2.2, mÄste sedan styras med hjÀlp av pekplatta sida, som dock inte verkar vara av god kvalitet, vilket tvingar anvÀndaren till en frustrerande anstrÀngning att vÀlja önskat alternativ pÄ visa: 720p skÀrm som ser ut som ett steg ovanför resten av hÄrdvaran.

Den andra stora nackdelen ÀrgrÀnssnitt: till skillnad frÄn Google Glasses, som anvÀnder ett anpassat grÀnssnitt för att underlÀtta drift pÄ enheter av denna typ, Àr SiME Smart Glasses baserade pÄ det lager Android. Du mÄste dÀrför ta itu med hela listan med applikationer och en estetik som Àr utformad för smartphones, för komplex för denna anvÀndningsmetod.

Sammanfattningsvis har SiME Smart Glasses fortfarande en lÄng vÀg att gÄ, och Àven om det verkligen Àr en positiv faktor att dessa enheter rör sig mot en billigare pris för alla Àr det dock en vÀg som inte kan fungera om anvÀndarupplevelsen Àventyras. Vi hoppas dÀrför pÄ deras framtida utveckling, som kan förbÀttra de nuvarande bristerna och ge smarta glasögon till allmÀnheten.

GATA: Engadget