Singapores nya stadion: den största kupolen som nÄgonsin byggts (foton)

Singapores nya stadion: den största kupolen som nÄgonsin byggts (foton)

Ett nytt underbar underverk har slutförts: Singapores nya stadion, SportsHub, har just tagit rekordet för den största kupolformade strukturen som nÄgonsin byggts och strÀcker sig över 300 meter pÄ bredaste sidan.

LÄS OCH: London Heathrow Airport kan bli en futuristisk stad

SportsHub Ă€r faktiskt, som namnet antyder, mycket mer Ă€n en “enkel” stadion med 55 000 platser: strukturen, designad av Arup, AECOM och DPArchitects, Ă€r vĂ€rd för ett nĂ€tverk av spĂ„ras cykel – och gĂ„ngvĂ€gar, infrastrukturer som kan rymma alla typer av sport, frĂ„n cricket till rugby, en slĂ„ samman, en vattenpark, en skateboardbana, volleyboll och tennisbanor, platser föranvĂ€ndning av kanoter och kajaker, och en enorm mur för klĂ€ttrandeoch dĂ€rmed etablera sig som en riktig stad för sport. Men om du tvingas besöka den Ă€ven om du inte gillar fysisk aktivitet, oroa dig inte: det finns en stor köpcentrum.

dĂ€r kupol det representerar ocksĂ„ ett verkligt tekniskt underbarn: det Ă€r en expanderbar struktur upp till 300 meter, som kan tĂ€cka hela arenan och byta frĂ„n en konfiguration till en annan pĂ„ bara 48 timmar. “L ‘blixtnedslag var ett nyckelelement i den vĂ€lvda strukturen, som anvĂ€nder en tredjedel av vikten per kvadratmeter jĂ€rn, jĂ€mfört med andra strukturer av denna typ “, sa arkitekterna och betonadeeffektivitet av stadion, en mycket ovanlig funktion för liknande konstruktioner.

KĂ€lla: Gizmodo