Skapa materia frÄn ljus

Skapa materia frÄn ljus

TvÄ forskare teoretiserade för 80 Är sedan en metod för gör lÀtt materia, och idag letar ett team forskare efter en process för att gÄ frÄn teori till verklighet.

LÄS OCH: Hur kommer universum att sluta? (video)

Den föreslagna metoden involverar kollision mellan tvÄ fotoner med mycket hög energi och som bör förvandla dem till tvÄ partiklar med massa.

Hittills har metoden demonstrerats genom att ocksÄ introducera partiklar som hade massa under processen, men forskarna frÄnImperial College London de hÀvdar att de bara kan göra detta med fotoner.

foton-foton kolliderare“Beskrivet av forskarna fungerar genom att avfyra en strĂ„le med högenergifotoner i ett fotonfĂ€lt, nĂ€r partiklarna kolliderar, enligt forskarna, gĂ„r ett stort antal av dem frĂ„n ljus till materia, det vill sĂ€ga till elektroner och positroner.

Allt Àr baserat pÄ de principer som illustreras av Einstein, som teoretiserade hur partiklar kan förvandlas till materia om det verkligen finns mycket energi pÄ spel. Det intressanta Àr att detta experiment tar alla delar av materia som behövs för att skapa energi ur det vakuum dÀr reaktionen Àger rum, sÄ i sjÀlva verket skapas materia i vakuumet.

För nÀrvarande Àr allt pÄ papper, och forskare vet inte om de kommer att skapa kollidern eller inte, men de anser att det Àr absolut möjligt med dagens verktyg.