Skapade masken som inte kan drickas

Skapade masken som inte kan drickas

Forskare i Texas har skapat gudar maskar vars kropp inte kan bli full. Studien, publicerad av, avslöjar hur forskarna kunde modifiera djurets genetiska sammansÀttning för att hÀmma den molekylÀra kanal som i hjÀrnan genomgÄr effekterna av alkohol.

LÄS OCH: Alkohol: sju myter att skingra

Normalt blir de hur mÄnga av maskarna som placeras i en petriskÄl som innehÄller alkohol full, precis som hÀnder för mÀnniskor: för en mask betyder detta inte kan röra sig som vanligt och kryper mycket lÄngsammare. I exemplen med den modifierade kanalen genomgick dock inte beteendet nÄgra förÀndringar.

Dessutom, enligt Jonathan Pierce-Shimomura, en neurovetenskaplig frÄnUniversity of Texas och medförfattare till studien, den stora framgÄngen för forskningen Àr att ha hittat ett sÀtt att uppnÄ detta resultat utan att Àndra linsens normala funktion, vilket gör att den kan fortsÀtta att fungera normalt i maskens hjÀrna: detta Àr viktigt eftersom den kanal som modifierats av forskarna , kallad BK SLO-1-kanalen, spelar en viktig roll för att reglera aktiviteten hos blodkÀrl, av neuroner Han föddes i urinvÀgarna.

För att hitta mĂ„let att slĂ„, fortsatte Pierce-Shimomura och hans team till Försök red misstag: “Vi försökte ett kraftfullt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt och testade hundratals mutationer för att empiriskt avgöra vilken av dem som skulle göra det möjligt för BK-kanalen att fungera normalt, samtidigt som alkohol hindras frĂ„n att aktivera den.”

Forskare hoppas nu kunna utveckla en lÀkemedel som har samma effekt hos möss, upp till mÀnniskorDetta resultat Àr dock fortfarande lÄngt borta, bÄde pÄ grund av de mycket lÄnga tiderna som förflutit innan vi kan starta ett mÀnskligt experiment, och eftersom alkohol verkar pÄ flera mÄl i vÄr hjÀrna. Hoppet Àr dock att kunna uppnÄ detta för att hjÀlpa mÀnniskor att övervinna missbruksproblem

GATA: GrÀnsen