Skapandet av det tyngsta kemiska grundÀmnet bekrÀftades

Skapandet av det tyngsta kemiska grundÀmnet bekrÀftades

I periodiska systemet saknar verkligen inte variation, men vetenskap han arbetar alltid med att upptÀcka nya element i hopp om att hitta nÄgon med sÀrskilda egenskaper.

LÄS OCH: Robotbina som kommer att ersĂ€tta de riktiga

Fysiker över hela vÀrlden försöker kollidera isotoper av de mest olika atomerna som försöker kombinera dem, skapa nya arter som har en sÄdan stabilitet att de studerar deras egenskaper.

Under 2010 har ett team av ryssar och amerikaner bombade ett litet fragment av berkelium-249 med en jonstrÄle av kalcium-48. Bland de olika produkterna i experimentet erhölls fyra atomer av elementet med atomnummer 117, det tyngsta som nÄgonsin observerats.

Detta element, tillfÀlligt namngivet ununseptio, presenterade en livstid pÄ nÄgra millisekunder, ett vanligt inslag i ovanstÄende element super tungoch lÀmnar vissa tvivel i vetenskapssamhÀllet om ÄtgÀrdernas faktiska tillförlitlighet.

För att bekrÀfta det faktiska resultatet av den första studien ett internationellt team med 72 forskare var tvungna att upprepa laboratorietestet. Men dessa anstrÀngningar och allt arbete som presenterades för nÄgra dagar sedan kanske inte rÀcker för internationella vetenskapssamhÀllet.

Innan det nyfödda elementet kan komma in i periodiska tabeller officerare, kanske med ett lite vÀnligare namn, mÄste studierna vara reviderad frÄn International Unions of Pure and Applied Physics and Chemistry.

Gata