Skateboard som laddar din mobiltelefon (foton och videor)

Skateboard som laddar din mobiltelefon (foton och videor)

De ny teknik förr eller senare Ă€r alla föremĂ„l som vi Ă€r vana att betrakta som de mest “traditionella” slĂ„ende: efter smartphones, cyklar och en lĂ„ng lista med bĂ€rbara enheter som fĂ„r mer och mer utrymme i vĂ„ra liv, att köpa nya funktioner Ă€r den hĂ€r gĂ„ngen skateboard.

LÄS OCH: Denny: framtidens automatiska och sĂ€kra cykel

TyvÀrr har vi Ànnu inte kommit fram till den flygande skateboard som Back to the Future vilselett oss med: den hÀr nya modellen, skapad av en designer som en avhandling för sin examen vid Willem de Kooning Academy of art and design i Rotterdam, anvÀnderrörelseenergi skapad av hjulen för att samla el och ladda din enheter.

Namnet pÄ den innovativa skateboarden förmedlar perfekt denna process: Chargeboard kan verkligen generera 12V ström (6 för varje par hjul), som sedan omvandlas till 5V ström och ackumuleras i integrerat batteri. SÄ nÀr du slutar kan du skriva in din iPhone i lÀmplig kortplats och ladda upp den igen.

För att inte vÀnta pÄ att telefonen ska laddas i tysthet har dock skaparen beslutat att introducera tvÄ i kroppen högtalare, tack vare vilken du kan lyssna pÄ din favoritmusik frÄn din telefon.

Chargebox Àr för nÀrvarande utformat för att hysa en iPhone 4 eller 4s, men Àgare av de nya iterationerna, eller en telefon, behöver inte oroa sig Android: tack vare nÀrvaron av 3,5 mm-uttaget och en USB 2.0-port kommer ingen av skateboardfunktionerna att uteslutas.

Enligt beskrivningen, en timmes körning pÄ skateboard kommer att kunna generera tillrÀckligt med kraft för ladda telefonen heltoch det inbyggda batteriet kan, om det Àr fulladdat, utföra denna process Ätta gÄnger.

TyvÀrr kvarstÄr Chargebox för tillfÀllet a prototyp under utveckling, men skaparen hoppas hitta en finansiÀr som Àr villig att bÀra produktionskostnaderna. Vad tror du? Skulle du vara intresserad av denna innovativa skateboard?

GATA: C | Nett