Skully AR-1, hjÀlmen med HUD och den bakre kameran

Skully AR-1, hjÀlmen med HUD och den bakre kameran

Med en bakre kamera, HUD, Bluetooth, mörklÀggningsvisir och en futuristisk stil, Skully vill ge motorcyklister samma upplevelse som en jetpilot, med Skully AR-1.

Denna futuristiska hjÀlm testades av en Indefinitely Wild-journalist som definitivt var imponerad av tekniken i hjÀlmen, som pÄ vissa sÀtt pÄminner om Google Glass.

Den mest intressanta funktionen Àr utan tvekan förmÄgan att se bakom ryggen utan att vrida huvudet, Àven med tanke pÄ hur begrÀnsade backspeglarna Àr i de flesta motorcyklar, men möjligheterna Àr oÀndliga, Àven om det bara Àr för navigeringsfunktionerna.

Lyckligtvis ljusstyrkan pÄHUD den kan justeras för nattkörning, för annars kan det vara ett problem att köra pÄ natten med ett ljus i ansiktet. Anslutning BlÄtand uppenbarligen lÄter det dig ansluta hjÀlmen till smarttelefonen för samtalsfunktioner, meddelanden och olika meddelanden. Dessa funktioner Àr fortfarande inte aktiva, men uppenbarligen kommer de att finnas i den slutliga versionen. Tack vare Bluetooth kan fodralet Àven lÀsa cykelns telemetri, sÄ att du kan hÄlla koll pÄ bensin, temperatur etc. Allt styrs uppenbarligen med rösten.

En annan mycket intressant funktion Àr elektrokemisk visir att med ett knapptryck blir mörkare för att skydda dig frÄn solens strÄlar. TyvÀrr Àr det Ànnu inte kÀnt nÀr det kommer att slÀppas ut pÄ marknaden, men den hÀr första prototypen, om Àn med vissa brister, lovar bra för ett inte alltför avlÀgset datum.