Smarta tennisracketar tack vare ett Sony-tillbehör (foto)

Smarta tennisracketar tack vare ett Sony-tillbehör (foto)

Sony presenterade en detalj tillbehör för tennisracketar kunna övervaka spelets framsteg för att konsultera och dela data för att optimera spelets prestanda. De Smart tennissensor, detta Àr systemets namn, det kommer att vara kompatibelt med vissa modeller av de stora racketmÀrkena som Wilson, Prince och Yonex.

Tack vare ett nÀtverk av sensorer, inklusive ett innovativt vibrationsanalysator, kan systemet hÄlla koll pÄ skott, i hastighet och typ, bollens slagpunkt, skottets hastighet utöver bollparametrar sÄsom hastighet och rotation. Tekniken som kÀnner igen typen av trÀff anvÀnder accelerometrar och ett sÀrskilt ljudanalyssystem.

LÄS OCH: Airdog, drönaren som följer dig nĂ€r du spelar sport

Mycket uppmÀrksamhet har Àgnats Ät miniatyrisering, sÄ att du kan installera sensorn i det lilla utrymme som erbjuds av handtaget pÄ en vanlig racket. Sensorn, som kommer att placeras pÄ botten av racketen, vÀger 8 gram och har en diameter pÄ 31 mm. Internminnet kan lagra upp till 12 000 bilder. För att komplettera specifikationerna hittar vi gradskydd IP65 frÄn vatten och damm och möjligheten att ansluta till smartphones och surfplattor via Bluetooth.

Uppgifterna kan ses, bÄde i realtid och i efterhand, och delas ocksÄ pÄ sociala nÀtverk. Sony hÀvdar att spelare inte kommer att mÀrka skillnaden mellan en vanlig racket och en med en sensor; produkten kommer att finnas tillgÀnglig omedelbart för bÄde erfarna spelare och nybörjare, sÄ att alla kan anvÀnda den för förbÀttra deras prestanda.

Smart Tennis Sensor kommer att finnas tillgÀnglig, Ätminstone i USA, frÄn slutet av januari 2015 till ett pris av $ 200. De flesta smarta tillbehör pÄ marknaden Àr utformade för att övervaka löpning och gÄng; just den hÀr gadgeten gör det möjligt för alla tennisfans att ge ett teknologisk och social touch till deras matcher och trÀningspass.

Gata