Smarta vapen för att förhindra olyckor och brottslighet (video)

Smarta vapen för att förhindra olyckor och brottslighet (video)

NÀsta grÀns personligt försvar det kan vara vapen och liknande som bara kan skjuta nÀr de anvÀnds av Àgaren och blockerar avtryckaren nÀr de anvÀnds av andra mÀnniskor. Grundidén, som har funnits i flera Är, Àr att hushÄllsolyckor kan förhindras och olaglig anvÀndning kontrolleras, dÀrav definitionen av smart pistol.

LÄS OCH: Onlinefoton som fingeravtryck, se upp för dina spĂ„r!

De tekniker som anvÀnds för igenkÀnning Àr olika. I nuvarande modeller RFID och NFC eller erkÀnnande av Fingeravtryck medan vi för framtiden funderar pÄ att skanna nÀthinnan eller vissa sensorer för handtaget.

Till exempel Àr Armatix iP1 en pistol .22 kaliber kombinerad med en viss klocka (iW1): nÀr avstÄndet mellan de tvÄ föremÄlen överstiger 10 tum, slutar vapnet göra nÄgot försök att anvÀnda det förgÀves.

Och det Àr den hÀr modellen som har orsakat en kÀnsla, Ätminstone i USA, nÀr rykten sprids under de första dagarna av denna mÄnad att en butiksÀgare var pÄ vÀg att sÀlja en kopia, vilket slÀppte loss föreningarnas vrede för att försvara rÀtten till skjutvapenlicens. Men varför?

I New Jersey en 2002 Ärs lag, avsedd för skydda barn, krÀver att frÄn och med den tidpunkt dÄ försÀljningen av det första smarta vapnet pÄ det nationella territoriet mÄste varje vapen som kan köpas i staten implementera denna typ av lösningar inom tre Är. Konceptet Àr att frÄn det ögonblick som denna teknik blir tillgÀnglig mÄste varje tillverkare anpassa sig genom att tillÀmpa den pÄ sina modeller.

Kritiken kommer inte bara frÄn pro-guns men ocksÄ frÄn föreningar som har kÀmpat i flera Är mot vÄld som tillskrivs skjutvapen. Enligt Violence Policy Center ska finansiering och anstrÀngningar riktade mot smarta vapen anvÀndas för medvetenhetskampanjer mot vapen i allmÀnhet.

New Jersey lag Àr potentiellt mycket begrÀnsande för en frihet vÀl rotade i staterna men tekniker som de som föreslÄs i smarta vapen som bidrar till sÀkerhet genom att ge den slutliga köparen ett extra val Àr alltid en positiv sak för framsteg i allmÀnhet.

Gata