Smarttelefonkameror: Sony Àr fortfarande marknadsledande

Smarttelefonkameror: Sony Àr fortfarande marknadsledande

Smarttelefoner Àr nu utrustade med ett stort antal sensorer. För mÄnga Àr kamerasensorerna sÀrskilt viktiga. Sony var starkast representerad hÀr, med Samsung pÄ andra plats.

Med den nya upplagan av Xperia-serien har Sony nÄgra bra smartphones i sitt sortiment igen. JÀmfört med Samsung Àr dock den japanska marknadsandelen försumbar. Mobildivisionen hos Sony gjorde ocksÄ en förlust under lÄng tid och har nyligen nyligen ÄtergÄtt till svart. Men företaget tillverkar inte bara sina egna enheter, det förser ocksÄ mÄnga tillverkare med komponenter. Framför allt bör kamerasensorer nÀmnas hÀr. HÀr sÀkrade Sony en marknadsandel pÄ 44 procent under första halvÄret 2020, enligt marknadsforskare frÄn Strategy Analytics.

Samsung framÄt i megapixelloppet

Samsung tillverkar ocksÄ kamerasensorer och har tidigare tagit med sensorer med hög upplösning pÄ marknaden. Till exempel utvecklades Bright HM1 tillsammans med Xiaomi, som var grunden för den första 108 MP-kameran i en smartphone. Samsung kunde sÀkra en total marknadsandel pÄ 32 procent under de första sex mÄnaderna i Är. Det kinesiska företaget OmniVision landade pÄ tredje plats. HÀr litar du inte pÄ mÄnga, men pÄ större pixlar. Dessa sensorer anvÀnds dock sÀllan i flaggskepp.

Trots pandemin och den minskande smarttelefonförsĂ€ljningen vĂ€xte marknaden för kamerasensorer med 15 procent under den nĂ€mnda perioden. De flesta enheter har nu flera kameror och trippel- eller fyruppsĂ€ttningar Ă€r inte lĂ€ngre ovanliga, inte ens med budgetenheter. “TillvĂ€xten pĂ„ bildsensormarknaden har bromsats av pandemins pĂ„verkan över smarttelefonmarknaden”, sĂ€ger Stephen Entwistle, vice vd för Strategic Technologies Practice pĂ„ Strategy Analytics. “Utvecklingen av sensorer med hög pixel och anvĂ€ndningen av flera kameror i smartphones förvĂ€ntas dock ge en stark tillvĂ€xt för bildsensormarknaden under andra halvĂ„ret 2020.”

KĂ€lla: Yonhap News Agency

OcksÄ populÀrt bland Areamobile-lÀsare: mobil

Xperia 5 II: € 250 gratis hörlurar – förbestĂ€llningskampanj för Sony-mobiltelefoner med professionella kameror

Sony driver för nÀrvarande en kampanj för Sony Xperia 5 II, med förbestÀllningar som fÄr ett par hörlurar pÄ 250 euro gratis Sony Xperia 1 II har definitivt sina styrkor och skiljer sig tydligt frÄn tÀvlingen.mobil

Sony Xperia 1 III: ljusare skÀrm och bÀttre selfie-kamera

Det kommer antagligen att dröja nÄgra mÄnader till innan Sony Xperia 1 III presenteras, men det finns redan en första lÀcka. Huawei: Sony-kameramoduler pÄverkas ocksÄ av USA: s förbudföretag

Huawei: Sony-kameramoduler pÄverkas ocksÄ av USA: s förbud

Inte bara Huawei har problem med att bygga smartphones pÄ grund av det amerikanska förbudet, eftersom förbudet nu ocksÄ pÄverkar kameratillverkare som Sony.

Vi har markerat affiliate-lÀnkar med en asterisk. Vi fÄr en liten provision för ett köp via vÄr lÀnk och kan dÀrmed delvis finansiera den kostnadsfria webbplatsen med denna inkomst. Det finns inga kostnader för anvÀndaren.

Tillbaka

1 2 Smartphone-kameror: Sony Ă€r fortfarande marknadsledareBildgalleri för “Smartphone-kameror: Sony Ă€r fortfarande marknadsledande”