SoFIA, den nya Intel-processorn för smartphones med lÄg kostnad

SoFIA, den nya Intel-processorn för smartphones med lÄg kostnad

Som meddelades i december förra Ă„ret planerar Intel ocksĂ„ att konkurrera med branschen smartphone, sĂ€rskilt tack vare projektet Sofia, vilket innebĂ€r att man skapar processorer som möjliggör försĂ€ljning av lĂ„gkostnads ​​smartphones.

LÄS OCH: Envy17 recension – den bĂ€rbara datorn som ersĂ€tter skrivbordet, perfekt för familj och arbete

Trots den nu mer Àn etablerade dominansen inom omrÄdet datorhar den vÀlkÀnda tillverkaren faktiskt haft svÄrigheter, fram till nu, att komma in pÄ marknaden för processorer för mobila enheter, som domineras av Qualcomm och Mediatek. Intels idé Àr dÀrför att komma in frÄn lÄg Ànde av marknaden, för nÀrvarande i stor expansion och skapar produkter som kan garantera tillförlitlighet och prestanda till ett konkurrenskraftigt pris.

Det pÄgÄende projektet, vars ankomst Àr planerad till slutet av Äret, ger en dubbelkÀrnig processor, med en integrerad mottagare 3G. En fyrkÀrnig version med LTE-stöd bör göras senare. Annan trÄdlös teknik, som Wi-Fi och Bluetooth, kommer istÀllet att integreras i andra marker sÄ att tillverkarna kan bestÀmma vad de ska inkludera medan de hÄller sig inom deras budget.

För att bĂ€ttre beskriva mĂ„let för denna linje sa Loh designchef Tiam Wah: ”I det hĂ€r segmentet Ă€r det viktigaste för anvĂ€ndaren prestanda: sĂ„ att du inte ser en upplösning pĂ„ 4K i en 5-tums skĂ€rm. “.

Förverkligandet av smartphones utrustade med denna typ av system ser med ett uppmÀrksamt blick sÀrskilt ut tillvÀxtlÀnder, dÀr marknaden Àr stor och sprider sig snabbt. Med det nyligen meddelade linjen Android One, serien av lÄgkostnadssmartphones som presenterades av Google vid den senaste utvecklarkonferensen, kan denna tillvÀxt ta Ànnu större dimensioner, och det Àr rimligt att tro att Intel inte vill komma oförberedd för det ögonblicket.

Gata: C | Nett