Solens sÀtt att lösa energikrisen (video)

Solens sÀtt att lösa energikrisen (video)

I kampen för att bryta sig loss frÄn fossila brÀnslen, ofta för att vara mÀstare bland alternativ Àrsolkraft: paneler blir mer och mer populÀra Àven i den privata sektorn, men trots detta Àr de fortfarande lÄngt ifrÄn vÀsentligt förÀndrade vÄra energivaner. En radikal förÀndring Àr istÀllet tanken pÄ Scott Brusaw, en elektronisk ingenjör som strÀvar efter att fylla alla vÄra gator med paneler.

LÄS OCH: En solreaktor för att fĂ„ brĂ€nsle frĂ„n luften

VÀgar i ett land tÀcker faktiskt en enorm mÀngd mark, som om det vore möjligt att utnyttja pÄ detta sÀtt utan tvekan skulle ge en enorm mÀngd energi: problem det som omedelbart fÄngar upp Àr att en panel, krossad av en bil eller en lastbil, sÀkert skulle gÄ sönder.

Med denna idé började Brusaw, med hjÀlp av sin fru och en liten pool av experter, utveckla en ny typ av paneler, utformade för att passa ihop för att kunna modellera efter en vÀgs form, och att de kunde bÀra vikten av transportmedlet ovanför dem. Projektet, ocksÄ tack vare ett par bidrag frÄn US Federal Highway Administration, Àr klart och Àr nu pÄ jakt efter medel pÄ Indiegogo för att byta till produktion.

Panelerna var testad för att motstÄ stötar, belastningar och dragkrafter och Àven integrera ett innovativt system av led för att göra vÄra gator smartare: med detta innovativa skyltningssystemi sjÀlva verket skulle det vara möjligt att bekvÀmt Àndra vÀgnÀtet, rapportera olyckor eller avbrott och modulera vÀgbeskrivningar efter behov.

Kampanjen, som avslutas den 31 maj, Ă€r fortfarande lĂ„ngt ifrĂ„n miljonmĂ„let: om du Ă€r intresserad och tror pĂ„ projektet finns det mĂ„nga möjligheter att bidra till varje pris, i hopp om snart att se fler vĂ€gar överallt. ” greener “.

GATA: C | Nett