Solid state-hÄrddiskar som sjÀlvförstör

Solid state-hÄrddiskar som sjÀlvförstör

Du vet nĂ€r du Ă€r inne Omöjligt uppdrag skickar agenter meddelanden “sjĂ€lvförstörande pĂ„ 10 sekunder”? De SecureDrive SSD det Ă€r en solid state-hĂ„rddisk utrustad med en antenn GSM att sjĂ€lvförstöra med ett meddelande.

Om du rÄkar drabbas av stöld av en bÀrbar dator som innehÄller komprometterande foton eller kÀnsliga data, behöver du bara skicka ett kodat sms till hÄrddiskens telefonnummer för att omedelbart radera all data inuti, inte bara genom att radera minne, men med ett system som faktiskt förstör flashminnechipet, vilket gör hÄrddisken vÀrdelös och oÄtkomlig.

Och om du inte kan skicka ett meddelande eller om du inser stölden, SecureDrives SSD den kan programmeras för att förstöra sjÀlv nÀr den kopplas bort frÄn kontakten SATAII, nÀr batteriet Àr för lÄgt, nÀr GSM förblir utan signal för lÀnge och, tack vare en rörelsesensor, Àven efter ett visst antal gÄnger berörs den. Allt Àr uppenbarligen baserat pÄ ett 256-bitars skyddsprotokoll AES CBC som skyddar dina data.

Uppenbarligen kostar denna SSD inte som en standardmodell, med tanke pÄ att du mÄste betala en mÄnadsavgift för GSM-modulen, men om sÀkerhet Àr din prioritet, SecureDrives SSD kan garantera den totala otillgÀngligheten för dina uppgifter.