Sony presenterar sin PlayStation 5-kontroller

Sony presenterar sin PlayStation 5-kontroller

Medan Microsoft har presenterat mycket av sin nÀsta generations hÄrdvara har Sony varit mycket lÄngsammare med att tillkÀnnage detaljer kring PlayStation 5. Men idag börjar företaget prata mer om styrenheten som kommer med PlayStation 5.

SÄ vad Àr nytt? Tja, utseendet Àr helt klart annorlunda och har en mer rundad och mindre vinklad design Àn föregÄende generation. Du kan lÀsa det fullstÀndiga tillkÀnnagivandeposten hÀr, men nedan Àr uppdateringens höjdpunkter:

Haptisk Ă„terkoppling Adaptiva utlösare till L2- och R2-knapparna – öka utlösarens spĂ€nning Ändrad handvinkelns utlösare Uppladdningsbart batteri “Skapa” -knappfunktion – ersĂ€tter Dela-knapp LĂ€gger till en inbyggd mikrofonuppsĂ€ttning – inget headset behövs för chatt nu

Sony kommer att fortsÀtta anvÀnda laddningsbara kontroller och kommer inte att ha möjlighet att anvÀnda utbytbara batterier. Microsoft fick blandade recensioner om detta för Elite-serien 2 med ett förseglat batteri och den grundlÀggande styrenheten i serien X kommer att ha utbytbara batterier.

Införandet av en mikrofonuppsĂ€ttning kommer att vara till hjĂ€lp för dem som vill chatta men inte har ett headset. Med tanke pĂ„ att varje handkontroll kommer att ha en mikrofon, undrar jag om Sony planerar för röstfunktioner för sin nĂ€sta konsol – bara tiden kommer att visa.

Företaget hÄller fast med sin symmetriska analoga stickingÄng och den totala knapplayouten förÀndras inte för mycket. En uppdatering Àr att Dela-knappen ersÀtts av en Skapa-knapp men företaget Àr inte redo att förklara alla detaljer som ligger bakom den funktionen.

Dual Sense-designuppdateringen Àr en ganska betydande förÀndring frÄn föregÄende generation och den verkar vara betydligt mer ergonomisk Àn tidigare PlayStation-kontroller. Och sÀrskilt, den hÀr kontrollen ser ut som den för Xbox-designen som jag lÀnge har föredragit vilket innebÀr att den borde vara en solid uppdatering för PlayStation-fans.

MĂ€rkt med Controller, PlayStation 5, Sony