SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport (foton och videor)

SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport (foton och videor)

dÀr SpaceX Àr ett amerikanskt privat företag som Àr verksamt inom rymdtransport. Deras Dragon-kapsel har transporterat gods och utrustning till den internationella rymdstationen sedan 2012. Den nyligen presenterade nya modellen ger mÄnga intressanta innovationer, som att bÀra ett besÀttning.

LÄS OCH: NASA testar en ny fallskĂ€rm för att landa pĂ„ Mars

Dragon V2 kommer att kunna bÀra, förutom gods, upp till sju personer och tillÄta mjuk landning pÄ fast mark, förlitar sig pÄ drivkrafter som gör det möjligt att uppnÄ en helikopters noggrannhet utan anvÀndning av fallskÀrm; inte dÄligt jÀmfört med den nuvarande modellens dike.

Även om kapseln fortfarande testas, Elon Musk, VD för SpaceX, Ă€r övertygad om att de första bemannade resorna kommer att börja i slutet av 2016. BekvĂ€mlighet och innovation Ă€r inte det enda mĂ„let för detta projekt: till en kostnad av 20 miljoner dollar per flygning avslöjar det sig som en “ekonomiskt” alternativ till nuvarande lösningar.

Den hÀr nya transportmodulen lovar bekvÀmare och kostnadseffektivare resor tur och retur för astronauter som reser mellan jorden och ISS. Om du ocksÄ vill kÀnna dig som en rymdresande, men inte har kapitalet tillgÀngligt, kan du njuta av bilderna och videoklippen frÄn SpaceX Dragon V2 som du hittar nedan.

Gata