SpektakulÀr 3D-utskrift av San Francisco (foto)

SpektakulÀr 3D-utskrift av San Francisco (foto)

Virtuella 3D-modeller av stÀder Àr verkligen inte nya, men utmaningen Àr verkligen mer intressant om vi tÀnker ta in modellerna verkliga vÀrlden: vi har ibland sett reproduktioner av smÄ delar av staden eller vissa byggnader, men det var nödvÀndigt Ätagandet frÄn Autodesk, skaparen av det berömda AutoCAD-programmet, och samarbetet med marknadsföringsbyrÄn Steelblue för att fÄ reproducera en mycket stor del av San Francisco.

LÄS OCH: Vincent Van Goghs avhuggna öra fick nytt liv i Tyskland

Hela trycket inkluderar bortom 115 block, huvudsakligen i den nordvÀstra delen av San Francisco, och tÀcker mÄnga karakteristiska landmÀrken i staden, sÄsom AT&T-stadion, Giants hem och Bay Bridge, bÄda i SOMA-distriktet, det mest utvecklade omrÄdet i staden.

MÄlet med Äteruppbyggnaden Àr faktiskt visualisering av hur staden kan vara efter viktiga verk av renovering: Modellen, skapad av stadsutvecklaren Tishman Speyer, visar i delar inte stadens nuvarande tillstÄnd, utan hur det kommer att se ut 2017, efter slutet av mÄnga byggnadsprojekt pÄgÄende. Blocken Àr dessutom separata för att ersÀttas för att visualisera det möjliga resultatet av nya moderniseringar.

Modellen fÄr sedan annan nytta genom att lÀgga till en projektor, monterade ovanför kartan: designers kan dÀrmed visualisera, genom att projicera dem, gator, tunnelbanelinjer och trafikflöden, eller helt enkelt anvÀnda ljus för att markera vissa delar av staden. En ny tryckmetod i genomskinligt material utvecklas ocksÄ, vilket gör det möjligt bilder projiceras under modellen.

Förutom dess anvÀndbarhet för stadsutvecklare och arrangörer Àr modellen fortfarande imponerande Àven för vanliga besökare: kvalitet av de detaljer som finns, förutom mÀngden gjorda block, kan du bara lÀmna dig fascinerad, speciellt nÀr du kombinerar den med vissa vyer, till exempel projicering av gatunamn.

Vi lÀmnar dig dÀrför till en rik samling av bilder av modellen i olika konfigurationer, eftersom den enda för nÀrvarande Àr i besittning av företaget som bestÀllde projektet, men Autodesk planerar att skriva ut en annan för att ha den tillgÀnglig i sin utstÀllning. I framtiden borde de antagligen ocksÄ komma andra stÀder, Àven om vi tyvÀrr fruktar att det kommer att ta lÄng tid innan vi kan se en av dem i vÄrt land.

GATA: GrÀnsen