Star Trek Enterprise i NASA-koncept (foton och videor)

Star Trek Enterprise i NASA-koncept (foton och videor)

De Dr. Harold “Sonny” White han Ă€r chef för Advanced Propulsion Theme Lead för NASA Engineering Directorate division som behandlar alternativa framdrivningssystem. Arbetet med Fysisk och hans team Ă€r att bygga en thrusters för interplanetĂ€ra resor som de vid plasma oa joner.

LÄS OCH: SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport

SĂ„ sci-fi som det kan lĂ„ta presenterade Dr. White nyligen sin senaste teori om att en varpmotor, som de förestĂ€llda sig i Star Trek. Motorerna skulle baseras pĂ„ “Alcubierre drive”, en teori som utvecklats av fysikern Miguel Alcubierre som antar att fĂ€rdas i högre hastigheter Ă€n ljusets, utan att krĂ€nka relativiteten hos Einstein.

Konceptet bakom dessa thrusters (presenterades vid SpeceVision 2013) Ă€r att ett rymdfarkost utrustat med en fĂ€ltgenerator som kan “böja” rymden kan förkorta avstĂ„nd, sĂ„ att de kan fĂ€rdas med högre hastigheter Ă€n ljusets, utan att dock Ă€ndra sin lokala hastighet.

KonstnÀren Mark Rademaker, specialiserad inom framstÀlla 3D, nyligen slÀppt i begrepp gjord med Dr. White. I de suggestiva bilderna heter ett rymdskepp Företag Àr omgiven av de tvÄ ringar som ska generera fÀlt av krökning.

Nedan rapporterar vi videon frÄn konferensen och ett galleri med de begrepp som vi hoppas snart kommer att bli verklighet för rymdresor.

Gata