Stellar tillvĂ€xt för PC-marknaden detta tredje kvartal – dessa siffror har inte sett pĂ„ tio Ă„r

Stellar tillvÀxt för PC-marknaden detta tredje kvartal - dessa siffror har inte sett pÄ tio Är

Analysera de data som slÀppts av Canalys har den globala PC-marknaden genomgÄtt en tillvÀxt pÄ 12,7% jÀmfört med det senaste Äret, sÄ mycket att det har nÄtt i 79,2 miljoner enheter under tredje kvartalet 2020 och registrerade dÀrmed de högsta siffrorna under de senaste tio Ären. Efter svagheten under första kvartalet och ÄterhÀmtningen under det andra fortsatte tillvÀxten under denna tredje utan att stoppa.

De global sjöfart av bÀrbara datorer nÄdde 64 miljoner enheter (nÀstan lika höga som rekordet för fjÀrde kvartalet 2011, dÄ bÀrbara datorsÀndningar var 64,6 miljoner), eftersom efterfrÄgan inte visste ett stopp pÄ grund av den fortsatta raserin i nödsituationen hÀlso- och sjukvÄrd i mÄnga lÀnder, vilket har lett till att mÄnga företag fortsÀtter pÄ vÀgen för smart-working. De bÀrbara sÀndningar Àr mobila arbetsstationer har ökat med 28,3% pÄ Ärsbasis, eftersom det kolliderar med stationÀr arbetsstation Àr skrivbordet, vars leveranser minskade med 26,0%.

LÄS OCH: Allt du behöver veta om Amazon Prime Day 2020 i Italien

LĂ„t oss nu se hur de olika företagen har uppfört sig under det tredje kvartalet. Lenovo det Ă„terfick topplaceringen pĂ„ PC-marknaden med en tillvĂ€xt pĂ„ 11,4% och transporterna översteg 19 miljoner. HP det noterade en lika imponerande tillvĂ€xt pĂ„ 11,9% och sĂ€kerstĂ€llde andraplatsen med 18,7 miljoner levererade enheter. DellpĂ„ tredje plats drabbades av en minskning av försĂ€ndelserna med 0,5% jĂ€mfört med för ett Ă„r sedan. Äpple Ă€r Acer slutförde de fem bĂ€sta rankningarna och uppvisade en stark tillvĂ€xt pĂ„ 13,2% respektive 15,0%.

Ishan Dutt, Canalys analytiker, sade, för att förklara denna situation, att leverantörer efter att ge prioritet till vĂ€rdefulla marknader och stora kunder under andra kvartalet har de nu riktat sig till ett större antal lĂ€nder. Regeringar, som har insett vikten av PC-Ă„tkomst för att upprĂ€tthĂ„lla ekonomisk aktivitet under denna period, har ingripit med ekonomiskt stöd eller till och med med storskaliga enhetsimplementeringar. Dessutom tillĂ€gger han att Canalys förvĂ€ntar sig att IT-utgifter, inklusive PC-investeringar, ska vara ett grundlĂ€ggande motor ekonomisk Ă„terhĂ€mtning efter pandemin ”.

Slutligen, pÄ hans sida Rushabh Doshi, Forskningsdirektör pÄ Canalys, anser att eftersom grÀnsen mellan arbete och hemmeliv alltmer suddas ut, har det blivit mycket viktigt att de tillgÀngliga enheterna Àr sÄ mÄngsidiga som möjligt, och förflyttar viktiga funktioner som rörlighet till stormens öga. anslutning, batteritid, skÀrm och ljudkvalitet. Dessutom krÀvs utöver de olika PC-portföljerna samarbetestillbehör, nya tjÀnster och mer, vilket innebÀr fördelar för alla de leverantörer som erbjuder kollektiva lösningar som gör att deras kunder kan göra strukturella förÀndringar i sin verksamhet. .

KĂ€lla: Canalys