Street View-bilar identifierar gaslÀckor

Street View-bilar identifierar gaslÀckor

Bilarna som kartlÀgger vÀgarna för Google gatuvy de Àr inte bara anvÀndbara för att tack vare dem kan du i förvÀg veta var en restaurang Àr, utan för att tack vare dem kan vi rÀdda planeten, en gaslÀcka i taget.

Bilarna har verkligen hjĂ€lpt Miljöförsvarsfonden för att kartlĂ€gga metanlĂ€ckage a Boston, Indianapolis och Nytt York, i omrĂ„det av Staten Ö. Varje bil var faktiskt utrustad med sensorer som kunde detektera nĂ€rvaron av metan och bedöma faran, med mycket dubbel passage pĂ„ omrĂ„det för att vara sĂ€ker.

Tack vare denna analys fann man att de gamla rören i Boston och Staten Island Àr fulla av lÀckage, medan Indianapolis har ett mer effektivt nÀtverk.

Tack vare denna karta Àr det möjligt att ha en tydligare situation med metanföroreningar i USA och att ingripa dÀrefter med nödvÀndiga reparationer. Att dessa uppgifter Àr offentliga Àr ocksÄ ett utmÀrkt tryckmedel mot företag som mÄste ta hand om reparationer och som verkligen vill undvika protester frÄn dem som bor i de drabbade omrÄdena.