Sunswift, elbilen som slog ett rekord på 26 år (video)

Sunswift, elbilen som slog ett rekord på 26 år (video)

En av de viktigaste uppgifterna för en elbil är utan tvekan det avstånd den kan resa med en enda laddning, och idag ett elfordon som utvecklats i två år av Australian University of New South Wales sätta ett nytt rekord i denna kategori.

Sunswift, detta är namnet på bilen, den skulle ha rest 500 km väg med en genomsnittlig hastighet på 100 km / h, den tidigare rekorden var 73 km / h för samma sträcka.

Resultatet har ännu inte verifierats och formaliserats av FIA, World Automobile Federation, men förhoppningsvis skulle det vara ett mycket imponerande resultat med tanke på det, som projektledaren Hayden Smith säger: ”500 kilometer är mer eller mindre det avstånd som en normal person skulle resa på en dag, detta är en demonstration att någon dag faktiskt skulle kunna köra vår bil ”.

Faktum är att Sunswift det kan till och med göra bättre, bilen är faktiskt till stor del täckt av solpaneler som har tagits bort för testet för att garantera högre hastighet. Om det hade funnits paneler för att ladda den, skulle dess autonomi ha utvidgat vem vet hur mycket.