Tatuerbara batterier som laddas med svettens mjölksyra

Tatuerbara batterier som laddas med svettens mjölksyra

Vid konferensen för American Society of Chemistry presenterade forskare frÄn University of California en verkligt revolutionerande batteri. Dessa speciella ackumulatorer Àr tillfÀlliga tatueringar som kan utnyttjamjölksyra produceras under fysisk aktivitet.

Just nu kan den producerade energin driva nÄgra smÄ lysdioder, men i framtiden kan dessa tatueringar driva de enheter vi anvÀnder varje dag.

LÄS OCH: Batterierna i banden kan fördubbla smartwatches liv

I sjĂ€lva verket föddes detta “svettbatteri” nĂ€stan av en slump; projektet föddes faktiskt för att skapa gudar sensorer baserade pĂ„ biologiska molekyler som kan övervaka vissa kroppsparametrar under sport. Det har emellertid noterats att det speciella enzym som deponeras pĂ„ huden, som kan stjĂ€la elektroner frĂ„n mjölksyra, genererar en elektrisk ström, om Ă€n svag.

För tillfÀllet Energiprestanda det Àr 10 mikroWatt per kvadratcentimeter tatuerat lÀder och Àven om det inte Àr ett högt vÀrde, med tanke pÄ att det Àr den första versionen av denna teknik, Àr det gott för framtiden. Joseph Wang, chef för forskargruppen, sa att han var mycket sjÀlvsÀker och sa att, förutom att vara tatuerad, kunde batteriet integreras i klÀderna.

Gata