Tesla gör sina patent till “öppen kĂ€llkod”

Tesla gör sina patent till

I syfte att stimulera innovation och framsteg, Tesla Motorer officiellt, via VD Elon Musks blogg, att han inte kommer att stÀmma de (ja, inklusive tÀvlingen) som anvÀnder sina patent om teknik för elbilar.

LÄS OCH: Ryden, bilbatteriet som laddas pĂ„ 12 minuter

Beslutet fattades frĂ€mst pĂ„ grund av det begrĂ€nsade utnyttjandet av elfordon (endast 1% av marknaden). Även enligt Musk, strömmen patentsystem det Ă€r otillrĂ€ckligt och skulle kvĂ€va innovation till förmĂ„n för stora företag snarare Ă€n att hjĂ€lpa uppfinnare sjĂ€lvstĂ€ndig eller framvĂ€xande.

Fokus bör dÀrför inte vara pÄ konkurrens mellan tillverkare av elfordon utan pÄ den som ges av konventionella fordon. Teslas ursprungliga idé var att skapa patent som skulle sÀljas till stora biltillverkare för massproduktion, men tyvÀrr var inte intresset det man hoppades pÄ. I uttalandet skriver Musk:

”Tesla Motors grundades för att pĂ„skynda tillkomsten av hĂ„llbara fordon. Om vi ​​istĂ€llet för att bana vĂ€g för skapandet av nya medel stĂ€nger vi tillgĂ„ng till varje ny upptĂ€ckt, gĂ„r vi emot vĂ„ra mĂ„l. “

I posten hÀnvisar VD ocksÄ till panorama öppen kÀlla med hÀnvisning till företag som Twitter Àr Google som gÄr mot en defensiv anvÀndning av Immateriella rÀttigheter. Detta betyder inte att vi snart kommer att se de stora försvinna juridiska strider med patent, men förhoppningen Àr att vi i allt större utstrÀckning kommer att gÄ mot en strategi som inte bara Àr inriktad pÄ vinst utan ocksÄ pÄ framsteg.

Gata