Topp 15 mest populÀra Linux-distributioner frÄn 2019

Topp 15 mest populÀra Linux-distributioner frÄn 2019

NÀr Är 2019 slutar Àr det dags att ta reda pÄ vilka Linux-distributioner som Àr mest populÀra. Vi vet alla att om det finns operativsystem som anses sÀkra Àr Linux ett av dem. DÀrför har vi idag skapat en lista dÀr vi nÀmnde alla populÀra Linux-distributioner frÄn 2019.

Topp 15 mest populÀra Linux-distributioner frÄn 2019

NÀr Är 2019 slutar Àr det dags att ta reda pÄ vilka Linux-distributioner som Àr mest populÀra. Men nyheterna om Linux-vÀrlden pÄ skrivbordet var inte sÀrskilt förvÄnande, medan det i segmentet Sakernas internet och moln, Linux har varit ett av systemen i rampljuset.

SÄ idag kommer vi att lÀra kÀnna de mest populÀra GNU / Linux-distributioner 2019. SÄ kolla in distributionslista för Linux.

# 1 Mint

linux distros 2019

Linux Mint fortsÀtter att vara den mest populÀra Linux-distributionen i vÀrlden. Funktioner som enkelhet, elegans och support gör denna distribution till en framgÄngshistoria. Det Àr en av de PopulÀra Linux-distributioner.

# 2 Debian

linux distros 2019linux distros 2019

Debian (Ubuntu-bas och andra kÀnda distributioner) var utan tvekan ett av de system som markerade Äret 2013 och har vunnit mer och mer popularitet. Detta Àr en mycket stabil, ren och ganska flytande distribution. Det Àr ocksÄ en av bÀsta linuxdistro för bÀrbara datorer.

# 3 Ubuntu

linux distros 2019linux distros 2019

Med miljontals anvÀndare runt om i vÀrlden Àr Ubuntu det tredje mest populÀra operativsystemet i vÀrlden. Denna GNU / Linux-distribution har redan varit den mest populÀra i vÀrlden och har fÄtt de senaste Ären nÄgra (smÄ) förbÀttringar.

# 4 openSUSE

linux distros 2019linux distros 2019

OpenSUSE-projektet Àr ett samhÀllsprojekt sponsrat av Novell. Genom att frÀmja anvÀndningen av Linux överallt ger openSUSE.org en av de vanligaste Linux-versionerna openSUSE gratis. OpenSUSE-projektet syftar till att ge programmerare och Linux-entusiaster de bÀsta arbetsverktygen med ett mycket attraktivt grÀnssnitt.

# 5 Manjaro

linux distros 2019linux distros 2019

Manjaro Linux Ă€r en av de vackraste distributionerna, vilket underlĂ€ttar “input” för anvĂ€ndare i Arch Linux-vĂ€rlden. Det Ă€r en rullande distro och har full kompatibilitet med Arch repository (AUR – Arch User Repository).

# 6 elementÀrt operativsystem

linux distros 2019linux distros 2019

Det grundlĂ€ggande operativsystemet Ă€r ett av snyggaste Linux-distro baserad pĂ„ Ubuntu och riktad till stationĂ€ra datorer. Även om det inte Ă€r sĂ€rskilt populĂ€rt (endast tre versioner hittills – Jupiter, Luna och nu Freya), har denna distribution ett fantastiskt utseende, garanterar en bra prestanda och Ă€r ganska stabil.

# 7 Fedora

linux distros 2019linux distros 2019

Fedora Àr en distribution sponsrad av RedHat och Àr mycket populÀr för att inkludera funktioner och tekniker som inte syns i andra distributioner. Fedora Àr ett snabbt, stabilt och kraftfullt operativsystem för daglig anvÀndning, byggt av en gemenskap vÀrlden över. För nÀrvarande gÄr Fedora i version 25.

# 8 ZorinOS

linux distros 2019linux distros 2019

Zorin OS Àr en av de Linux-distributioner som sticker ut mer Àn andra för att ha nÄgra innovationer och för att se mycket ut som Windows. Zorin OS ger en fungerande grafisk miljö för Zorin Desktop.

# 9 CentOS

linux distros 2019linux distros 2019

CentOS (Community Enterprise Operating System) Àr en Linux-distribution av företagsklass, kÀllkodsbaserad fritt distribuerad av Red Hat och underhÄlls av CentOS-projektet. För dem som behöver stabilitet Àr detta det perfekta operativsystemet eftersom det Àr det mest stabila Linux distro.

# 10 Manjaro

linux distros 2019linux distros 2019

Med ett helt elegant och innovativt utseende fortsĂ€tter Deepin-projektet frĂ„n Kina att visa att det kan vara ett bra alternativ till populĂ€ra Windows. Denna Linux-distribution Ă€r baserad pĂ„ Debian och har en mycket elegant, effektiv och förenklad grafisk miljö som heter Deepin Desktop Environment (DDE) – det ser ut som en blandad Windows med Mac OS.

# 11 Gentoo

linux distros 2019linux distros 2019

Gentoo Àr en av de bÀsta och mest intressanta Linux-distributionerna som du kan anvÀnda idag. Gentoo Linux distro fokuserar pÄ att leverera nÀstan idealiska verktyg för att fÄ allt gjort. Distro anvÀnder Portage som ett pakethanteringssystem för att optimera ny programvara. Gentoo Àr otroligt snabbt och ett av de sÀkra operativsystem som du kan anvÀnda idag.

# 12 Ubuntu MATE

linux distros 2019linux distros 2019

Tja, om du inte gillar Ubuntu-utseendet, kan du prova Ubuntu MATE. Distro ger ett brett utbud av funktioner och anpassningsalternativ. AnvÀndare kan vÀlja mellan massor av layouter som Traditional, Netbook, Redmond, etc.

# 13 Steam OS

linux distros 2019linux distros 2019

NÄvÀl, Steam OS Àr frÀmst avsedd för spelare. Tja, distro lovar bÀttre spelprestanda jÀmfört med alla andra Linux-distros dÀr ute. Inte bara det, men Steam OS fick ocksÄ stöd för gamepads, GPU: er och annan hÄrdvara. SÄ det Àr en av de bÀsta linux distro för spel.

# 14 Ubermix

linux distros 2019linux distros 2019

Om du har barn hemma och om barn anvÀnder din dator kan Ubermix vara det bÀsta valet för dig. Ubermix Àr helt enkelt en barnvÀnlig Linux-distribution som kommer med pekstöd. Linux-distributionen bestÄr av mer Àn 60 anvÀndbara verktyg som gör den till en perfekt distro för lÀrare och studenter.

# 15 Svansar

linux distros 2019linux distros 2019

Tails Àr ett av de mest populÀra och bÀsta valen för sÀker surfning. I sjÀlva verket anvÀnds Linux-distro ocksÄ av Edward Snowden för kommunikation och surfning pÄ nÀtet. Det fantastiska med Tails Àr att den Debian-baserade distro kan startas pÄ vilken dator som helst via DVD eller USB-enhet. Distroen innehÄller nÄgra fantastiska verktyg som kan hjÀlpa dig att kryptera dina e-postmeddelanden, filer och texter som skickas över snabbmeddelandeplattformar.

SÄ det hÀr Àr de tio mest populÀra Linux-distributionerna i vÀrlden. De flesta av dem gÄr till Desktops, men det finns nÄgra som Àr mycket populÀra i servrarnas vÀrld, vilket Àr fallet med CentOS.