Toppmoderna bankomater och kreditkortstjuvar (foto)

Ett nytt trick för att undvika PIN-stöld av bankomater och kreditkort (video)

Kriminella gillar ocksÄ att hÀnga med i tiden och det senaste inom omrÄdet kloning av kredit- och betalkort de Àr sÄ smÄ att de Àr praktiskt taget osynlig för den intet ont anande anvÀndaren.

LÄS OCH: Amerikas farligaste vattenlekplats öppnas igen

Bland de kopior som upptÀcktes pÄ senare tid Àr vissa sÄ smÄ att de kan vara dold inuti kortlÀsarplatsen. Det europeiska sÀkerhetsteamet sa att det blir allt svÄrare att identifiera denna typ av teknik.

Dessa miniatyriserade lÀsare, tillsammans med en liten kamera, kan lagra kortdata och anvÀndarens PIN-kod. Dessa komponenter Àr smart maskerade för att visas som en integrerad del av bankomat, bedra Àven de klokaste mÀnniskorna.

MÄnga av dessa enheter Àr direkt anslutna till tjuvens smartphone som samlar in data bekvÀmt frÄn en plats som Àr sÀker för honom.

Efter denna uppdatering, om du bryr dig om sÀkerheten för ditt kortnÀsta gÄng du tar ett prov, kontrollera bÄde öppningen i lÀsaren och dörrens yttre struktur, leta efter smÄ hÄl eller felplacerade delar. Kom ihÄg att meddela filialen och behörig myndighet vid upptÀckt.

Gata