Toyota utvecklar idĂ©er för en “flytande” bil

Toyota utvecklar idéer för en

Toyota skulle studera möjligheten att skapa en“flytande” bil. Det hĂ€r Ă€r de stora nyheterna frĂ„n en intervju som genomfördes vid Bloombergs nĂ€sta stora sakstoppmöte i San Francisco: rösten som gjorde detta tillkĂ€nnagivande Ă€r Hiroyoshi Yoshiki, chef för Toyota-teknikgruppen.

LÄS OCH: FörbĂ€ttringarna av Google Car som driver sig sjĂ€lv

Även om projektet Ă€r ett av de mest avancerade som just nu pĂ„gĂ„r hos Toyota, Ă€r mĂ„let, förklarar Yoshiki, inte att skapa en Flygande bil, som kan röra sig fritt i tre dimensioner. Snarare öppnar möjligheten att fordonet ligger pĂ„ ett litet avstĂ„nd frĂ„n marken optimistiska utsikter för förbĂ€ttring aveffektivitet, tack vare minskningen av friktionen enligt en princip som liknar den hos Hovercraft.

TyvÀrr har vi inga nyheter som anger hur lÀnge tid det japanska huset arbetar med idén, vid vilken tidpunkt Àr utvecklingen eller hur lÄngt bort, Ätminstone helst, ankomsten av denna teknik pÄ modeller som finns tillgÀngliga pÄ marknaden.

A Rotation sÄ bra inom bilindustrin kan bara fÄ oss att tÀnka pÄ den andra stora nyheten under denna period, den bil som designats av Google för att köra sjÀlv: att hjÀlpa denna parallellitet ger ocksÄ anledningen till att Yoshiki intervjuades tillsammans med David Friedman, nuvarande chef för byrÄn för vÀgtrafiksÀkerhet Amerikansk. Diskussionen handlade faktiskt om det stora antalet testa som Google mÄste övervinna för att fÄ denna teknik pÄ gemensamma vÀgar: ett öde som, om projektet visar sig fungera, sÀkert ocksÄ kommer att beröra den modell som utvecklats av Toyota.

Vi hoppas dÀrför att se dessa tvÄ pÄ plats sÄ snart som möjligt revolutioner, kanske kombinerad i en enda bilmodell, som kan köra sjÀlv och med en minskad konsumtionsnivÄ. Om detta perspektiv fram till för nÄgra mÄnader sedan verkade vÀrdig endast en science fiction-film, efter tillkÀnnagivandena om dessa giganter av innovation anser vi att vi Àr mycket mer optimistiska.

GATA: GrÀnsen