Toyota vÀtgas kommer i april (foton)

Toyota vÀtgas kommer i april (foton)

De vÀtemaskiner Àr baserad pÄ brÀnsleceller som, genom att omvandla vÀte till vatten, genererar den ström som Àr nödvÀndig för att aktivera en elektrisk motor, avger som den enda urladdningen vattenÄnga. Fördelarna med batteribilar Àr större rÀckvidd och effektivitet nÀr det gÀller att generera el.

LÄS OCH: Tesla gör sina patent till “öppen kĂ€llkod”

Toyota meddelar nu att den har producerat 200 exemplar av BrĂ€nslecell Sedan en brĂ€nslecellversion av en av dess mest populĂ€ra modeller. Bilen kommer att marknadsföras Japan frĂ„n och med nĂ€sta april till ett pris av cirka 50 000 €. Fördelningen i Europa Ă€r USA det planeras för de följande mĂ„naderna.

Fordonet, förutom brÀnslecellerna integrerar en batteri, som laddas under mjuk körning, kan slÀpp mer kraft vid behov, som vid omkörning, samt tillhandahÄlla den energi som behövs för att starta cellsystemet.

Tack vare den forskning som Toyota har genomfört inom detta omrÄde i minst 20 Är lyckas modellen vara en utmÀrkt kompromiss mellan storlek, prestanda och kostnad. Motorn kan slÀppa loss 100 kW kraft och nÄ 100 km / h pÄ cirka tio sekunder.

Tankarna, inrymda under framsÀtena, innehÄller totalt 5 kilokomprimerat vÀte. Eftersom vÀte Àr det lÀttaste elementet kan denna kvantitet ge upp till 480 km effektivt rÀckvidd. Med en tillrÀcklig bensinstation Àr det möjligt fyll pÄ 3 minuter.

Denna vÀtgasbil Àr ett av fÄ alternativ för köp en vÀtgasbil. TyvÀrr Àr grÀnsen för bensinstationer som för nÀrvarande inte Àr sÄ utbredda.

Förhoppningen Àr att den hÀr maskinen kommer att skicka en signal till distributionskedjan och att vi börjar se en marknadsförskjutning mot en grönare syn av de fyra hjulen.

Gata