TrÄdlös laddning med lÄng rÀckvidd med ultraljud (video)

TrÄdlös laddning med lÄng rÀckvidd med ultraljud (video)

dÀr trÄdlös laddning det Àr blygsamt att ta plats pÄ marknaden, sÀrskilt inom mobila enheter, men Àven om det ger fördelen att det inte behövs ansluta kablar eller dockor, behöver det alltid en laddningsstation för att placera gadgeten som ska laddas.

uBeam Àr en trÄdlös laddningsteknik som byter kort pÄ bordet, sÄ att du kan ladda smartphones, bÀrbara datorer och allt annat som har ett batteri utan behov av kontakt eller nÀrhet i strikt mening. Genom att utnyttja ultraljud det tillÄter till exempel att ladda batteriet pÄ en smartphone placerad var som helst i ett rum.

Driften av uBeam Ă€r ganska genial och baseras pĂ„ omvandling av elektrisk energi till ultraljud som “inspelas” av en mottagare som Ă€r ansluten till enheten som ska laddas omvandlas tillbaka till elektricitet som anvĂ€nds för att ladda batteriet.

LÄS OCH: Hur man laddar en telefon helt enkelt genom att komma in i ett rum utan kablar

Medgrundaren Meredith Perry uppgav att en fungerande prototyp gjordes som lade grunden för den slutliga versionen. För nÀrvarande finns det fortfarande nÄgra tekniska begrÀnsningar, till exempel det faktum att ultraljud inte kan passera genom vÀggar som begrÀnsar laddningen till rummet dÀr sÀndaren finns.

Men Perry Àr övertygad om att denna teknik kommer att bli lika utbredd som Wi-Fi, vilket gör att enheter kan byggas med mer kompakta batterier stÀndigt pÄ kontoret. Det finns fortfarande inget datum för lanseringen av den slutliga versionen och det verkar som att tiden fortfarande saknas, men uppenbarligen kommer uBeam att vara direkt ansvarig för distributionen till slutanvÀndaren.

Gata