Tre vÀldigt höga vÀggar för att blockera tornader

Tre vÀldigt höga vÀggar för att blockera tornader

Du kÀnner vÀggen till Pacific Rim? Den de ville hÄlla borta med Kaiju? NÄgon vill göra detsamma för att hÄlla tornader ute.

IdĂ©n kom Rongjia Tao, Universitetsfysiker Drextel, som designade en triptyk av 50 meter höga vĂ€ggar som skulle hjĂ€lpa till att lösa problemet, typiskt för den amerikanska mellanvĂ€stern, med tornader. VĂ€ggarna bör uppföras i ett omrĂ„de som strĂ€cker sig över flera stater, kallat det inte av en slump “Tornado grĂ€nd“, Under vilka klimatförhĂ„llanden som gynnar detta förödande fenomen.

JÀmförelse av omrÄdet med ett geografiskt liknande omrÄde som finns i Kina, som inte har samma problem, drog Tao slutsatsen att det kinesiska omrÄdet Àr mer lyckligt tack vare de bergiga omrÄden som försvagar eller blockerar vindarna, varför muren.

Andra Tao vÀggarna bör placeras i North Dakota, en sekund i mitten av Oklahoma och den tredje mellan Texas och Louisiana. Uppenbarligen Àr idén sÄ galen att den knappast kommer att se ljuset, men om du tÀnker pÄ det, skulle en mil av dessa vÀggar kosta 160 miljoner dollar, vilket inte Àr mycket med tanke pÄ de miljarder skador som var och en har orsakats av tornados.

Om du Àr nyfiken pÄ att veta mer, hÀr Àr Tao-studien.