Turing-testet misslyckades

Turing-testet misslyckades

För nĂ„gra timmar sedan kom nyheten om “superdatorn” som passerade Turing-testet Eugene, programmerad av forskare Vladimir Veselov Ă€r Eugene Demchenko, men tydligen mĂ„ste vi begrĂ€nsa entusiasmen.

LÄS OCH: En titt pĂ„ hackingen pĂ„ 80-talet

Med en retrospektiv analys har mÄnga entusiaster och experter hittat flera gör dem i förfaranden och resultat:

Endast 33% av domarna tyckte att datorn var mÀnsklig Konversationerna var begrÀnsade till 5-minuters sessioner De utvalda domarna var inte experter pÄ artificiell intelligens Valet att spela en tonÄring satte grÀnser, sÀrskilt i frÄgor som rör kultur och etik

Alla dessa begrÀnsningar och brister utesluta klara testet automatiskt och med tanke pÄ det redan 2011 Cleverbot hade övertygat sÄ mÄnga som 59% av samtalspartnerna att vara en mÀnskligÀr de erhÄllna resultaten inte sÄ slÄende.

Om du försöker ha en konversation pÄ den officiella webbplatsen (nÀr den inte Àr igensatt) Àr det verkligen lÀtt att förstÄ hur bot svara med förpackade och blyga fraser pÄ de Àmnen du inte vill hantera, pÄ ett inte alltför elegant sÀtt.

Mycket av det vÀsen som uppstÄr beror pÄ Prof. Warwick, redan kÀnd för vissa datorbluffar, som i pressmeddelandet frÄn University of Reading (UK) tvingar begreppet Turing-test till förmÄn för Eugene.

Gruppens mindre Ă€n vetenskapliga beteende ledde till en missförstĂ„nd pĂ„ global nivĂ„ som involverade mĂ„nga tidningar; om en artificiell intelligens nĂ„gonsin existerar en dag Ă€r det troligt att det kommer att titta pĂ„ detta “experiment” med ett digitalt leende.

Gata