TvÄ forskare hittar ett allvarligt sÀkerhetsfel i USB-portarna

TvÄ forskare hittar ett allvarligt sÀkerhetsfel i USB-portarna

Det har gÄtt Är sedan USB-portar de tillÄter oss att utbyta data mellan enheter och anvÀnda vilken typ av kringutrustning som helst, utom klassikerna virus frÄn en nyckel, med en rimlig grad av sÀkerhet.

Nu forskarna Karsten Nohl och Jakob Lell, med tillvÀgagÄngssÀttet frÄnomvÀnd teknik, skulle de kunna ta kontroll över USB-kommunikationsprotokollet. Genom detta trick lyckades de byta till en PC a skadlig kod (BadUSB), som kan skada systemfiler eller omdirigera internettrafik.

LÄS OCH: HĂ€r Ă€r alla Windows-funktioner som du sĂ€kert kan inaktivera för att öka prestandan

I riskzonen skulle inte bara vara de klassiska pinnarna utan alla USB-enheter som tangentbord, möss och hÄrddiskar.

JÀmfört med de nu utrotade virusen som passerade genom att sÀtta in nyckeln i en PC, den hÀr gör det Det ligger i firmware av chipet som möjliggör utbyte av data och vars borttagning inte alls skulle vara lÀtt.

Faktum Àr att om det för ett virus rÀckte för att blockera filen och ta bort den, i det hÀr fallet bör det aktuella chipet omprogrammeras för att vara sÀker pÄ att ha löst problemet. Att göra det mer komplicerat Àr att upptÀcka ett modifierat chip Àr extremt svÄrt och aktuellt Antivirus mjukvara de skulle inte kunna.

Forskningen kommer att presenteras nÀsta gÄng Svart hatt, en konferens om datorsystemens sÀkerhet, med hopp om att en enkel lösning kommer att hittas pÄ denna brist som gÄr lÄngt utöver den klassiska buggen. För nÀrvarande Àr det sÀkraste sÀttet att skydda dig sjÀlv att bara anvÀnda vÄra USB-enheter Datorer vi litar pÄ och anvÀnd endast kringutrustning som vi kÀnner till ursprunget till.

Gata