Twitter har varit pÄ gÄng men redigeringsfunktionen Àr fortfarande svÄrfÄngad

Twitter har varit pÄ gÄng men redigeringsfunktionen Àr fortfarande svÄrfÄngad

Den eftertraktade och efterlÀngtade redigeringsknappen för Twitter kommer fortfarande inte fram nÀr som helst (eller kanske alls) men det betyder inte att plattformen för sociala medier tar det lugnt. De har faktiskt varit ganska aktiva de senaste mÄnaderna, med nya funktioner, testat nÄgra saker som kan komma till alla anvÀndare och bekÀmpat krafterna till felinformation och de som skulle dra nytta av den nuvarande pandemin. LÄt oss ta en titt pÄ de olika saker som Twitter har gjort sedan januari, som verkar som för lÀnge sedan men tro det eller inte, var bara fyra mÄnader sedan.

I början av Äret var en av de smÄ gÄvorna som Twitter gav oss förmÄgan att reagera genom emojis i direktmeddelanden. PÄ det hÀr sÀttet kan du bara reagera pÄ nÄgon som skickar dig en DM, ett meme eller en lÀnk, om du inte vet vad du ska sÀga eller om du inte vill sÀga nÄgonting. Det finns sju emojis du kan vÀlja mellan: grÄta skratt, chockad / förvÄnad, ledsen, hjÀrta, eld, tumme upp och tumme ner. Vid den hÀr tiden vet du förmodligen hur du trycker pÄ hjÀrtknappen i DM du fick för att reagera dÀrefter.

Bara en mĂ„nad senare gjorde de det lĂ€ttare för dig att lĂ€gga till fler tweets till de du redan har lagt upp. Med alternativet “FortsĂ€tt trĂ„d” kan du överbrygga gamla och nya tweets om de har samma tanke och Ă€mne. Innan du lĂ€gger upp din nya tweet, dra ner för att hitta en gammal tweet och vĂ€lj vilken du vill ansluta och de Ă€r nu en del av en trĂ„d. Detta Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbart för dem som gillar att lĂ€gga upp sina Ă„sikter om aktuella hĂ€ndelser eller de som gillar att uppdatera sina tidigare tankar.

Twitter har ocksÄ testat nÄgra funktioner som vi kan se lanseras för alla anvÀndare snart. En sak som de vill se om det kommer att flyga Àr Instagram Stories-liknande kortvariga tweets som ska försvinna efter 24 timmar. De kallar det Fleets och det verkar som att Brasilien Àr det enda landet dÀr de testar det. Det finns inga nyheter Ànnu om det var en hit i det sydamerikanska landet eller om mÀnniskor överlag Àr dessa berÀttelser-liknande nonsens.

De nya konversationsinstÀllningarna testas pÄ en bredare publik. Detta Àr ett sÀtt att hjÀlpa dig att hantera konversationerna pÄ din tidslinje. Du kan vÀlja vem som kan svara pÄ dina tweets, antingen alla, de personer du följer eller bara de som du nÀmner. Det hÀr Àr anvÀndbart om du vill att folk ska se din tweet och svaren men du vill begrÀnsa dem som kan gÄ med i din konversation. Du kan se pÄ det som antingen ett sÀtt att hantera din mentala hÀlsa pÄ Twitter genom att undvika toxicitet eller ett sÀtt som mÀnniskor kan skapa Ànnu fler ekokamrar pÄ vad som ska vara en öppen plattform.

Under denna tid av pandemi anvĂ€nder mĂ„nga mĂ€nniskor olika sociala medieplattformar för att sprida sin egen felinformation och ibland skadlig propaganda. Twitter arbetade dubbelt sĂ„ mycket för att skydda sina anvĂ€ndare frĂ„n denna typ av innehĂ„ll. Först började de ta bort icke-verifierade COVID-19-tweets frĂ„n plattformen eller specifikt de som kan “uppmuntra mĂ€nniskor att delta i skadlig aktivitet”.

En mĂ„nad senare gick de ett steg lĂ€ngre genom att anvĂ€nda varningsetiketter pĂ„ de tweets som kan innehĂ„lla potentiellt skadligt och vilseledande innehĂ„ll. Även tidigare tweets kan flaggas eftersom det Ă€r retroaktivt. Det kommer ocksĂ„ att leda mĂ€nniskor till verifierade fakta och information, om du kĂ€nner för att lĂ€ra dig nĂ„got nytt idag. Varningen kan ocksĂ„ helt tĂ€cka en tweet, vilket ger anvĂ€ndarna möjlighet att fortfarande trycka och lĂ€sa eller bara fortsĂ€tta med ditt liv.

De nÀrmaste mÄnaderna kommer att bli desto mer utmanande för bÄde Twitter och mÀnniskorna pÄ plattformen nÀr vi fortsÀtter att hantera de sociala konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Kommer vi att se redigeringsknappen sÄ smÄningom? Endast tiden kommer att visa om Twitter kommer att ge efter och bara ge oss vad vi alla vill, bara för att hÄlla oss lyckliga.