Under 2015 kommer HP att genomgÄ en uppdelning i tvÄ sektorer

Under 2015 kommer HP att genomgÄ en uppdelning i tvÄ sektorer

Efter att nÄgra rykten sköt under den senaste helgen, officiellt uttalande frÄn HP tillkÀnnage sin uppdelning i tvÄ divisioner, som separerar sektorn i företagstjÀnster, frÄn den av produktion av datorer och skrivare.

Nuvarande VD Meg Whitman kommer att ta över den senare delen, medan Dion Weisler, för nÀrvarande verkstÀllande producent pÄ HP Business, kommer att vara VD för företagsgrenen.

HP Enterprise kommer att vara namnet pÄ den nya enheten, medan produktionssektorn behÄller sitt nuvarande namn HP Inc.. Som sagt kommer fördelningen att gynna företaget genom att tillhandahÄlla oberoende, flexibilitet och bÀttre hantering av resurser. Processen kommer att avslutas i slutet av rÀkenskapsÄret 2015 och kommer att leda till förlust av 55 000 jobb.

LÄS OCH: Microsoft hĂ„ller pĂ„ att döda Nokia och Windows Phone

Efter nÄgra misslyckanden som valts av den tidigare administrationen, till exempel förvÀrvet av webOS, sÀger HP-ledarna att de Àr övertygade om att detta Àr rÀtt drag. De nya VD: arna hoppas ocksÄ pÄ investeringar i 3d-utskrivning och viktigt investeringar med Microsoft.

Gata