Under Stonehenge finns en “Super Henge”

Under Stonehenge finns en

Efter fyra års studier avslöjades det under Stonehenge en serie strukturer som liknar de som finns på ytan är dolda. Det är gruppen som med hjälp av medel som underjordisk radar och GPS-styrda magnetometrar gjorde det möjligt att kartlägga underjordiska nätverk av monument, utan att flytta en jordklump.

Mätningar gjorde det möjligt att få mycket detaljerade data som når djup över tre kilometer. Bland de mest intressanta upptäckterna finns 17 monument går tillbaka till neolitiska, samma period som tillskrivs Stonehenge, som verkar ha någon koppling till himlen och stjärnorna. Faktum är att en av dessa formationer, kallad Curcus, har två brunnar i linje med soluppgångs- och solnedgångspunkterna i sommarsolståndets dag.

L√ĄS OCH: Den geniala metoden genom vilken de forntida egyptierna byggde pyramiderna

En annan intressant struktur √§r den som best√•r av 50 stenar, vardera 3 meter l√•nga, placerade f√∂r att bilda en s√• kallad “Super Henge”, en massa stenar av betydande storlek. Detta block verkar inte ha astronomiska f√∂rbindelser, men eftersom det har utsikt √∂ver floden Avon kan det ha spelat en viktig roll i vattenrelaterade ritualer.

Dessa nya upptäckter, förutom unravel mysterier hittills dolt, demonstrerar de hur den berömda Stonehenge bara är en del av en bestämt större och mer artikulerad monumental struktur, antagligen med ett andligt och religiöst värde.

stonehenge2

De innovativa teknikerna som används under studien får oss att förstå vilka som kan vara nya arkeologiska gränser, som i framtiden kan överge de klassiska medlen för att gå till ett icke-invasivt tillvägagångssätt som skyddar både fynden och miljön som är värd för dem.

Gata