Under Stonehenge finns en “Super Henge”

Under Stonehenge finns en

Efter fyra Ärs studier avslöjades det under Stonehenge en serie strukturer som liknar de som finns pÄ ytan Àr dolda. Det Àr gruppen som med hjÀlp av medel som underjordisk radar och GPS-styrda magnetometrar gjorde det möjligt att kartlÀgga underjordiska nÀtverk av monument, utan att flytta en jordklump.

MÀtningar gjorde det möjligt att fÄ mycket detaljerade data som nÄr djup över tre kilometer. Bland de mest intressanta upptÀckterna finns 17 monument gÄr tillbaka till neolitiska, samma period som tillskrivs Stonehenge, som verkar ha nÄgon koppling till himlen och stjÀrnorna. Faktum Àr att en av dessa formationer, kallad Curcus, har tvÄ brunnar i linje med soluppgÄngs- och solnedgÄngspunkterna i sommarsolstÄndets dag.

LÄS OCH: Den geniala metoden genom vilken de forntida egyptierna byggde pyramiderna

En annan intressant struktur Ă€r den som bestĂ„r av 50 stenar, vardera 3 meter lĂ„nga, placerade för att bilda en sĂ„ kallad “Super Henge”, en massa stenar av betydande storlek. Detta block verkar inte ha astronomiska förbindelser, men eftersom det har utsikt över floden Avon kan det ha spelat en viktig roll i vattenrelaterade ritualer.

Dessa nya upptÀckter, förutom unravel mysterier hittills dolt, demonstrerar de hur den berömda Stonehenge bara Àr en del av en bestÀmt större och mer artikulerad monumental struktur, antagligen med ett andligt och religiöst vÀrde.

stonehenge2

De innovativa teknikerna som anvÀnds under studien fÄr oss att förstÄ vilka som kan vara nya arkeologiska grÀnser, som i framtiden kan överge de klassiska medlen för att gÄ till ett icke-invasivt tillvÀgagÄngssÀtt som skyddar bÄde fynden och miljön som Àr vÀrd för dem.

Gata