Undvik trafikolyckor med din smartphone

Undvik trafikolyckor med din smartphone

Även om totalt antal olyckor minskar varje Ă„r Ă€r antalet personer som involverar fotgĂ€ngare mestadels konstant. University of Michigan forskare, finansierade av U.S. Department of Transportation, utvecklar en enhet som ansluter smartphones med varandra och med omgivande fordon för att öka vĂ€gsĂ€kerhet.

LÄS OCH: Varför ska du inte anvĂ€nda farthĂ„llare i regnet

Forskaren Jim Sayer berÀttar om marker som kan kommunicera med varandra genom att sÀnda sin position upp till tio gÄnger per sekund och om algoritmer som kan avgöra om anvÀndaren gÄr, cyklar eller cyklar. Genom att kombinera programvara med hÄrdvara bör systemet ingripa i hÀndelse av olycksrisk.

Mellan Är 2012 och 2013 testades fristÄende enheter med liknande kapacitet, men framtiden ligger i integrationen pÄ smartphones och liknande. De första resultaten av studien kommer att finnas tillgÀngliga om nÄgra dagar sÄ att man kan gÄ vidare till nÀsta fas som kommer att avslutas 2017.

Vi hoppas att den hÀr tekniken snart kommer att nÄ vÄra fickor och vÄra medel, men för tillfÀllet Àr rÄdet att vara vaken nÀr vi Àr pÄ vÀg och tillfÀlligt överge vÄra enheter, ofta en kÀlla till distraktion.

Gata