Vad Apple verkligen köper med Beats Audio-förvÀrvet

Vad Apple verkligen köper med Beats Audio-förvÀrvet

Det har nyligen tillkĂ€nnagivits av Financial Times om det föreslagna förvĂ€rvet av Äpple av Takter Elektronik, det musikaliska varumĂ€rket som skapats av rapparen Dr. Dre och av skivproducenten Jimmy Iovine, för ben 3,2 miljarder euro.

LÄS OCH: Microsoft vill motverka CarPlay med Windows i bilen

SÄdana massiva rörelser, sÀrskilt nÀr de genereras av företag som alltid har kunnat locka konsumenternas uppmÀrksamhet, kan aldrig lÄta bli att fÄnga alla tidningar i vÀrlden, men i detta fall bidrar vissa element till saken Ànnu mer Fantastisk. LÄt oss se vilka:

DIMENSIONERA: Detta Àr det största förvÀrvet i Apples historia, lÄngt övertrÀffat NÀsta för 400 miljoner 1996, vilket han rapporterade Steve Jobs till Apple, tillsammans med kÀrnan i operativsystemet som fortfarande anvÀnds idag.

VARUMÄRKE: Apple köper inte en teknik eller en innovation som kan bidra till framtida produkter, som vi brukade göra. För första gĂ„ngen förvĂ€rvar Cupertino-huset ett varumĂ€rke nu mer Ă€n bekrĂ€ftat, och vem som lyckats tjĂ€na rollen som musikalisk statussymbol stjĂ€l den frĂ„n Apples vita hörlurar.

SERVICE: Tillsammans med den del av företaget som tillverkar hörlurar och ljudenheter skulle Apple fÄ tag pÄ Beats Music, tjÀnsten av musikstreaming plattformslansering lanserades i januari, direkt konkurrent till iTunes Radio.

slÄr musik iphoneMed dessa inslag i sikte fÄr den kommersiella manöveren en ny syn: förutom de obestridliga förtjÀnst som Beats Electronics kan generera (vi talar om över en miljard dollar i intÀkter under det senaste Äret), Àr det troligt att Apples mÄl Àr att fylla nÄgra luckor som pÄverkar det just nu.

Förutom att ha tappat ledningen i försÀljningen av sina vita öronsnÀckor (gÄ bara in i en Apple Store för att se vad ljudtillbehörsstÀllet Àr), jagar Apple nu marknaden för musikstreaming: den plötsliga tillvÀxten av tjÀnster som Spotify och det enorma godkÀnnande som allmÀnheten visar för denna typ av distribution undergrÀver den dominans som iPod Àr iTunes de hade hÄllit det oförÀndrat i mÄnga Är. Naturligtvis kunde han ha skapat sin egen, men omedelbarheten av ett förvÀrv, tillsammans med utsikten att integrera ett redan mer Àn etablerat kundlandskap, skapar ramen för en ekonomisk plan med alla siffror för att fungera.

Kort sagt, Apple visar för första gÄngen kanske en viss krasch i varumÀrkets dominans bland avancerade produkter, tillsammans med den vanliga förmÄgan att reagera med drag som kan lockauppmÀrksamhet frÄn hela det tekniska landskapet. Kommer det att fungera igen den hÀr gÄngen?

GATA: GrÀnsen