Vad du behöver veta om “kommersiella” drönare

Vad du behöver veta om

En av de mest expanderande teknikerna just nu, mer för innovation som, genom diffusion, verkligen Àr den av drönare: smÄ flygande föremÄl vars rörelse kan kontrolleras automatiskt eller via en styrenhet. Trots de stÀndiga nyheterna om dessa föremÄl och den medieuppmÀrksamhet de vÀcker Àr det Ànnu inte sÄ ofta att se dem pÄ ett utbrett sÀtt. Varför? HÀr Àr en liten guide för lÀra kÀnna dem och förstÄ dem bÀttre.

LÄS OCH: En drönare som anvĂ€nds för att smuggla droger i fĂ€ngelset faller

Vad Àr?

Drone, eller mer exakt APRIL (FjÀrrstyrd flygplan) Àr en term som anvÀnds för att beskriva alla flygplan utan mÀnsklig besÀttning ombord: i vÄrt fall begrÀnsar vi oss dock till att indikera ett litet objekt inom rÀckhÄll för nÄgon privatperson, vare sig det gÀller propellrar, som den berömda Phantom 2 eller modellen utvecklad av Amazon för sina egna leveranser, eller utrustad med fasta vingar som Puma.

phantom 2 drönare

För nĂ€rvarande vinner modellerna med propellrar striden: enkel körning via en fjĂ€rrkontroll eller till och med tack vare enapplikation pĂ„ din smartphone, kombinerat med förmĂ„gan att flyta i en fast position och dĂ€rmed tillĂ„ta unika skott har gjort det framgĂ„ngsrikt. De pris av dessa modeller börjar pĂ„ cirka 600 €, för drönare som kan vara vĂ€rd för en GoPro, men om du vill anvĂ€nda en reflex för dina bilder mĂ„ste du förse dig med mer kraftfulla och dyrare exemplar.

Den största bristen för nÀrvarande Àr förmodligenautonomi: Droner utrustade med propellrar förbrukar mycket och de flesta av dem kommer inte att kunna flyga lÀngre Àn en halvtimme.

Vad kan göras Ät det

Det största hindret för dessa föremÄls möjligheter Àr, som ofta hÀnder, ens egen fantasi: utöver de som redan nÀmnts Flygfotodu kan faktiskt anvÀnda dem för att bÀra smÄ föremÄl, studera platsen dÀr du ska bo eller dÀr du har planerat nÄgon aktivitet. Om du aldrig vill kÀnna dig övergiven kan du följas nÀr du gör sport.

Vem, hur och var de kan anvÀndas

Droner Ă€r en ny teknik, och som ofta hĂ€nder i sĂ„dana fall finns det ingen Ă€nnu regler se till att du kontrollerar dess anvĂ€ndning. Även om det för de flesta kan verka som en onödig begrĂ€nsning nĂ€rvaron av lagar som definierar sĂ€tt och platser dĂ€r anvĂ€ndning av sĂ„dana fordon Ă€r tillĂ„tet, mĂ„ste man komma ihĂ„g att det med dem fortfarande skulle vara möjligt att till exempel spionera pĂ„ nĂ„gon utan att upptĂ€ckas.

Till detta mÄste vi ocksÄ lÀgga till fara till följd av eventuell förlust av kontroll orsakad av oerfaren anvÀndning: förestÀll dig att ett av dessa fordon kraschar i glaset pÄ din bil nÀr du kör pÄ motorvÀgen.

För nÀrvarande pÄgÄr den största striden om anvÀndning av drönare Amerika, dÀr flygförbundet fortsÀtter att trÀffas svÄrigheter med reglering vilket leder till stÀndiga förseningar, som drivs av pÄtryckningar frÄn amatörförare och stora företag som Amazon.

NÀr det gÀllerItalienIstÀllet Àr kroppen pÄ jobbet ENAC (National Agency for Civil Aviation), pÄ vars webbplats du kan hitta lite information om anvÀndningen av drönare. I allmÀnhet mÄste du dock se till att du gör en icke-professionell anvÀndning, hÄll dem alltid a rÀckhÄll för din syn och anvÀnda dem bort frÄn mÀnniskor eller offentliga platser.

KĂ€lla: Engadget