VÀrldens första kommersiella rymdhamn Àr en liten stad i New Mexico

1_verge_super_wide

1_verge_super_wide

1950 en liten stad i New Mexico, lite mer Àn en mullvad inne i öknen som omger den, bestÀmde hon sig för att bli kÀnd.

LÄS OCH: En sightseeingtur i en ballong, men i rymden

Omkring samma tid kallades en mycket populÀr radioshow Sanningen eller konsekvenserna, erbjuds att sÀnda frÄn den första staden som Àr villig att ringa sig efter showen, det Àr sÄ Hot Springs, New Mexico.

60 Är senare har Sanning eller konsekvenser fortfarande sitt konstiga namn, och det har fÄtt nÄgot Ànnu mer exklusivt: det kommer att bli den första kommersiella rymdhamnen. Staden Àr faktiskt den nÀrmaste platsen till Spaceport America, en anlÀggning som Virgin Galactic och Space X planerar att anvÀnda för att skicka turister till rymden.

Spaceport America öppnade sina dörrar 2011 och har redan varit utgÄngspunkten för 20 suborbitaluppdrag, och Àven om bÄda företagen har alla tillstÄnd för flygprov och rymdlanseringar, finns det fortfarande mycket att göra innan detta utrymme halvöken Àr befolkad av turister som Àr redo att ta selfies i rymden. Under tiden kan vi dock njuta av de stÀmningsfulla bilderna av en plats som Àr född av rymdresor, bredvid ett land som verkar vara frÄn en annan planet.