Velociraptor-inspirerad robot utmanar Cheetahs hastighetsrekord (video)

Velociraptor-inspirerad robot utmanar Cheetahs hastighetsrekord (video)

En ny racingrobot hĂ„ller pĂ„ att nĂ„ rekordet som “Gepard”, Projektet för en robotlöpare utvecklat av DARPA och inspirerad av gepardens rörelser. Denna nya robot hĂ€nvisar dock till en helt annan typ av djur: velociraptor.

LÄS OCH: OutRunner: Den första robot som letar efter medel pĂ„ Kickstarter

Raptor, detta Àr namnet pÄ den varelse som forskarna frÄn Korea Advanced Institute of Science and Technology arbetar med, anvÀnder ett löpande system för att tvÄ ben, det Àr en svans för balans som den berömda Jurassic rovdjuret. I sin nuvarande form lyckas den nÄ 46 km / h, bara en kilometer mindre Àn hastighet nÄs frÄn Cheetah (47 km / h).

JÀmfört med geparden som utvecklats av DARPA, dock teknologi grunden för Raptor Àr mycket enklare. För nÀrvarande har testning endast körts pÄ löpband, vilket var fallet med tidiga versioner av Cheetah, men dess skapare hoppas att snabbt kunna göra det stabilt för att kunna köras pÄ vilken yta som helst utan behov av sÀkerhetsledningar. Under tiden satte de honom pÄ prov genom att dyka upp i hans vÀg hinder att övervinna, som roboten inte verkar ha stora problem med, som du kan se i video- demonstration att följa.