Vetenskapen om mozzarella pÄ pizza

Vetenskapen om mozzarella pÄ pizza

Allt har varför, Àven dÀr mozzarella pÄ pizza. Om du undrar varför bland alla befintliga Àr det den mest kÀnda strÀckta ostmassan i vÀrlden som berikar pizzorna, en nyligen genomförd studie genomfördes av en grupp forskare om löften om att klargöra.

LÄS OCH: Mejerifri ost skapad i laboratoriet

Enligt forskning Ă€r det som gör mozzarella-pizza-parningen sĂ„ perfekt hur denna ost bereds. Den detaljerade manipuleringen skapar en mycket elastisk inre struktur vilket gör att osten har en optimal grad av brunning och den karakteristiska “filositeten”.

Andra ostar som cheddar, edam och gruyere testades under studien, men ingen av dessa presenterade de egenskaper som var nödvÀndiga för att gör en bra pizza. FrÄn hemrÀtten till denna matrÀtt kan det uppenbara resultatet Ätminstone fÄ dig att le, men tillÀmpningarna av en sÄdan studie Àr potentiellt anvÀndbara och praktiska.

Faktum Ă€r att forskningen lĂ€gger grunden för att skapa mozzarellaersĂ€ttningar som Ă€r lĂ€mpliga för personer som lider av speciella patologiska tillstĂ„nd eller i vilket fall som helst friskare utan att förlora den omisskĂ€nnliga smaken. SĂ„ allt som Ă„terstĂ„r Ă€r att vĂ€nta pĂ„ framtidens pizza som uppenbarligen kommer att bli god och hĂ€lsosam … Under tiden en margherita, tack.

Gata