Vic Muniz, konstnÀren som hugger sandkornen

Vic Muniz, konstnÀren som hugger sandkornen

Vik Muniz Àr en brasiliansk konstnÀr, kÀnd för att skapa verk som bara syns frÄn himlen. Men för hans senaste arbete, Muniz han omvÀnt sin filosofi drastiskt och gjorde sandslott sÄ smÄ att de huggs ut ur ett enda korn.

För att göra detta vÀnde sig Muniz till MIT-forskare, Marcelo Coelho, för att förstÄ vad som var den bÀsta tekniken för att skulptera kornen, men han baserade sig ocksÄ pÄ mycket gamla tekniker.

Först spÄrade Muniz faktiskt mot ljuset ritningen av olika slott pÄ ett enkelt pappersark och skickade dem sedan till Coelho, som hade den svÄra uppgiften att rÀkna ut vilken som var den bÀsta tekniken för att gravera kornen.

Coelho tÀnkte initialt pÄ att anvÀnda lasern, som visade sig vara för kraftfull för vissa korn och för lite för andra. Sedan, efter fyra Ärs experiment, testade han en maskin a Koncentrerade jonstrÄlari, (FIB, fokuserad jonstrÄle), som normalt anvÀnds för att skulptera mikrochips och bestÀmde att det var rÀtt teknik för ÀndamÄlet.

NÀr slottet vÀl Àr skulpterat tar Muniz bilden av mikroskopet och tar en bild av det sÄ att han kan inkludera det i en eventuell utstÀllning, som den som hade premiÀr den 27 mars i Tel Aviv.

Via CNET