Videospelmuseet hittar Àntligen ett permanent hem

Videospelmuseet hittar Àntligen ett permanent hem

De Videogames historiska museum det har hittills bara varit en resande samling av bitar som har gjort spelets historia, ofta synlig vid kongresser, presentationer och möten. Snart kan han dock Àntligen fÄ sin permanenta vistelse i Friscoi Texas.

LÄS OCH: Det omedelbara tĂ€ltet för spelare (foto)

Som rapporterats av DallasNews har Frisco Community Development Corporation godkÀnt ett avtal för att garantera museet, en ideell, ett utrymme pÄ cirka 1000 kvadratmeter för utstÀllningen i Frisco Discovery Center.

Byggandet av museet kommer att krÀva cirka 800 000 dollar för anpassning av lokalerna och byggandet av extra parkeringsplatser, varav 100 000 kommer att tillhandahÄllas av museets institution, samlat genom donationer. Platsen ska vara redo att gÄ April.

Museets grundare, Sean Kelly och John Hardie, berÀttade för DallasNews att det tillsammans med bevarandet av historiska videospel för framtida generationer och byggandet av ett utrymme spelrumkommer ett av museets mÄl att varautbildning, fokuserade pÄ bÄde branschens historia och sjÀlva spelen. Kelly och Hardie tÀnkte sedan pÄ gudar verkstad, genom vilka man kan lÀra eleverna hur man skapar sin egen version av Pong och förstÄ mekaniken och vetenskapen för videospel.

GATA: Joystiq