Vill du ladda din smartphone med din kroppsvÀrme?

Vill du ladda din smartphone med din kroppsvÀrme?

Du vill inte lÀngre behöva röra med batteriet pÄ dina mobila enheter och bara ladda dem med kroppsvÀrme? Snart tack vare de koreanska universitetsforskarna KAIST, Det kan vara möjligt.

LÄS OCH: Land Rover studerar augmented reality-bilen

Forskargruppen utvecklade en termoelektrisk generatoreller infogas i en glasigt tyg, som löser problemen med styvhet och autonomi hos de tidigare modellerna, och gör det möjligt att sÀtta in det i ett vanligt armband.

Generatorn bestÄr av en mycket flexibel glasfiber pÄ vilken en slags termoelektrisk del appliceras. Denna teknik undviker att man behöver anvÀnda mindre flexibla material som keramik och aluminium, samtidigt som man bibehÄller en bra energiproduktionskoefficient.

PÄ tal om kraft kan en 10 x 10 cm generator producera cirka 40 milliwatt effekt med en temperatur pÄ 31 ° Celsius.

Den mest intressanta aspekten Àr att denna typ av generatorer kan vara anvÀndbar inte bara för att anvÀnda kroppsvÀrme utan ocksÄ för alla de omrÄden dÀr det finns en stor spridning av oanvÀnd vÀrmea, generera ytterligare ren energi. I en bil kan man till exempel ladda batteriet med detta system, för att inte tala om fabriker dÀr vÀrme Àr en del av tillverkningsprocessen.

För att ta reda pÄ mer, hÀr Àr publiceringen av projektet, som kommer att vara gratis fram till den 15 maj.