Vincent Van Goghs avhuggna öra fick nytt liv i Tyskland

Vincent Van Goghs avhuggna öra fick nytt liv i Tyskland

Ett levande exemplar avörat pÄ Van Gogh den odlades med genetiska prover frÄn en Àttling och stÀlldes ut pÄ ett tyskt museum.

LÄS OCH: En genetisk mutation gör tvĂ„ barn immun mot virus

KonstnÀren Diemut Strebe, efter att ha lyckats med att förvÀrva genetiskt material frÄn den hollÀndska mÄlaren, har han faktiskt fallit tillbaka pÄ en av sina Àttlingar, Lieuwe Van Gogh, barnbarnsbarn till Vincents bror, Theo Van Gogh. genetiska prover, han anvÀnde en 3d skrivare att modellera cellerna i form av det berömda snittörat.

Orgeln som sĂ„lunda skapats hĂ„lls för nĂ€rvarande vid liv i en nĂ€ringsrik vĂ€tska och enligt konstnĂ€ren “kan det hĂ„lla i flera Ă„r”: det visas för nĂ€rvarande museum för modern konst ZKM dĂ€r det enligt den officiella webbplatsen ocksĂ„ Ă€r möjligt för besökare att “prata” med den saknade mĂ„laren: ljudet som avges av rösterna bearbetas av programvara som sedan stimulerar organets nervimpulser i realtid, som skulle hĂ€nda i en normal mĂ€nniskokropp.

Strebe planerar under tiden att skapa andra installationer med genetiskt material frÄn Van Goghs Àttlingar och arbetar för nÀrvarande pÄ att inkludera DNA mitokondriell frÄn en slÀkting. VÀntar, skulle du passera förbi Karlsruhe, du har tid till 6 juli att besöka utstÀllningen.

GATA: GrÀnsen