Virtuell verklighet för att förbereda lÀkare för extrema situationer

Virtuell verklighet för att förbereda lÀkare för extrema situationer

2011 utvecklade det amerikanska företaget Intelligent Decisions ett utbildningssystem virtuell för den amerikanska militÀren. Simuleringen innebar anvÀndning av en skÀrm monterad pÄ hjÀlmvisaren, ansluten till en bÀrbar dator som bÀrs inuti soldatens ryggsÀck. Med en liknande instÀllning till en TV-spel militÀren placerades i en virtuell krigsmiljö.

LÄS OCH: Den nya militĂ€ra hjĂ€lmen tillverkad i USA

Nu Ă€r mĂ„let att föra in den hĂ€r tekniken lĂ€kare för att förbereda personalen för nödsituationer eller till och med för att hjĂ€lpa till med vĂ„rden av posttraumatisk stressstörning (PTSD). Detta system, kallas “Medicinsk simulering”, kommer att kunna Ă„terskapa extrema situationer som de som intrĂ€ffar efter en attack eller en orkan.

TrÀningarna kommer att utformas för att genomföras i tomma rum som, nÀr headsetet Àr slitet, förvandlas till en virtuell miljö dÀr riktiga mÀnniskor representeras av avatar. För att göra simuleringen Ànnu mer realistisk kan atmosfÀriska förhÄllanden, sÄsom regn och vind, Äterges i rummet för total sensorisk delaktighet. För att slutföra scenariot kommer det att vara möjligt att introducera skyltdockor och skÄdespelare som simulerar mÀnniskor sÄr.

Tack vare anvÀndningen av biosensorer systemet kommer att kunna övervaka parametrar som blodtryck, hjÀrtfrekvens och blickriktning. Dessa uppgifter kan anvÀndas för att övervaka personalens framsteg underTrÀning och hjÀlpa till att förstÄ hur man snabbt kan fokusera pÄ de allvarligaste fallen.

NĂ€r det gĂ€ller behandlingen av PTSD Ă€r det redan kĂ€nt hur man utsĂ€tter patienten med en berĂ€ttande instĂ€llning till den hĂ€ndelse som orsakade patologi hjĂ€lper mycket till att lindra symtom. Återskapa praktiskt taget och klokt de situationer som ledde till patient till sjukdom kan vara till stor hjĂ€lp för att underlĂ€tta lĂ€kning.

Eric Rohde, chefen för “Medicinsk simulering”, förklarar att projektet för nĂ€rvarande inte Ă€r klart för anvĂ€ndning men tror att det kommer att kunna vara det om tvĂ„ Ă„r, om det fĂ„r tillrĂ€cklig finansiering, vilket gör det möjligt att ha ett kraftfullt sĂ€tt att överkomliga priserĂ„tminstone för institutioner och kliniker.

Gata