Webdriver Torso: hela sanningen bakom kodade videor (video)

Webdriver Torso: hela sanningen bakom kodade videor (video)

De över 80 000 videor som har laddats upp pÄ Webdriver Torso YouTube-profilen har gett fantasin hos konspirationsteoretiker och alienologer frÄn hela vÀrlden. I dessa 11 sekunders klipp vÀxlar en serie röda och blÄ rektanglar Ätföljda av monotonljud.

LÄS OCH: Det Ă€r dĂ€rför det inte finns nĂ„gon mĂ„nplott

Med tanke pÄ det stora intresset som vÀckts av anvÀndare av nÀtverket har tidningar som Àr de gick ut pÄ författarens spÄr, men utan att uppnÄ resultat. Trots falska ledningar och ÄtervÀndsgrÀndar som journalister stött pÄ, gav den italienska bloggaren Àmne tjugo inte upp och bestÀmde sig för att lösa upp knuten har vÀnt frÄgan.

Genom webbplatsen Kanaldiagram, vilket gör att du kan ha detaljerad statistik över kanalerna Youtube, skulle ha hittat en lÀnk mellan Webdriver Torso och ett nÀtverk av konton ytuploadtestpartner_torso, som har samma typ av video.

Efter de första inlĂ€ggen av Ämne 21 om Ă€mnet, bĂ„de YouTube-profiler och vissa sidor Facebook Ă€r Twitter anslutna till dem stĂ€ngdes eller gjordes privata, men inte tillrĂ€ckligt snabbt för att stoppa bloggare vid insamling av vĂ€rdefull information, till exempel Facebook-inlĂ€gget dĂ€r ett nĂ€mnts Johannes Leitner, anstĂ€lld pĂ„ Google-kontoren i ZĂŒrich.

Med tanke pĂ„ utvecklingen i denna undersökning och andra ledtrĂ„dar (försök att söka pĂ„ Google eller YouTube efter frasen “Webdriver Torso”) som otvetydigt leder till Google, uppmanade de Engadget att officiellt be YouTube om förtydligande, vilket svarade:

En fras som vagt pÄminner om nÄgot (se video nedan) och tar bort varje tvivel om kanalens natur. Klippen, som automatiskt laddas upp pÄ YouTube, fungerar som referens för normaler testa kvalitet. Lyckligtvis har vi Äterigen rÀddat oss frÄn frÀmmande invasioner och gissningar mot mÀnskligheten och kan dÀrför koppla av framför vÄra favoritvideor pÄ YouTube.

Gata