Z-2 framtidens rymddrÀkt, inspirerad av Tron.

Z-2 framtidens rymddrÀkt, inspirerad av Tron.

jeza2ocsvgfepx89bv2o ebwdxazyrs9snbrsju7h k8ncwgj4ifwagibqrqyr qplbydg0wfk1ffn1s2ky n4mhiyvpfxyl7lxkcnl4 kxq9boecfrddivhdlw1c pk9dx91swdgma5jvv9cf ukkmskhupklfumsbvvz7 aemztsd6205pomzzklaw evlqlvx67oukrdqc1lyl

HÀr Z-2, det nya allrummet som kommer att utvecklas av NASA för framtidens astronauter, som verkar bestÀmt inspirerad av science fiction-filmen Tron.

LÄS OCH: Vissa körsbĂ€rsfrön vĂ€xer snabbare efter att ha varit i rymden

Utan tvekan en design som med sitt 360-graders glas och dess HUD-indikatorer för en gÄngs skull ser ut som nÄgot futuristiskt och inte knutet till rymdupplevelserna pÄ 60-talet.

Kostymen Z.2 kommer att börja sin testfas i november 2014 och Àr vinnaren av en tÀvling som anordnas av NASA samma som den fick 63% av rösterna.

“Kostymen Z-2 har mĂ„nga förbĂ€ttringar jĂ€mfört med den tidigare prototypen Z-1 – förklarar NASA i ett pĂ„stĂ„ende. Det viktigaste Ă€r att Z-1 den Ă€r mjuk i överkroppens övre del, medan Z-2 har en kompositlegering, vilket garanterar större hĂ„llfasthet och hĂ„llbarhet vid extravehikulĂ€ra aktiviteter. Midja och axelfogar Ă€r mycket mer rörliga, stövlarna liknar mer en rymddrĂ€kt och materialen Ă€r

Det hÀr var de möjliga valen, det var tydligt att den Tron-inspirerade skulle vinna.