Ziro: roboten du kan bygga och styra med en handske (video)

Ziro: roboten du kan bygga och styra med en handske (video)

Om din dröm alltid har varit att ha en robot till ditt förfogande som svarar ovillkorligt pÄ dina kommandon, kanske en enkel gest i handen, kan svaret komma frÄn CES 2016.

Ziro det Àr verkligen ett kit som gör att du kan bygg en liten robot, tack vare flera motorer och en mottagarmodul, och ta sedan kontroll över den via en handske full av sensorer. Det finns en app för att ansluta roboten till dina kontrollfreaks smartphone.

LÄS OCH: Disney har skapat en robot som kan klĂ€ttra upp pĂ„ vĂ€ggar!

I sjÀlva verket ansluter den mobila enheten via BlÄtand robot och handske och lÄter dig tilldela en viss rörelse av motorerna till en gest av din hand. FörestÀll dig att du kan ringa tillbaka din till dig robot servo med en charmig rörelse av fingrarna och sedan stoppa den med ett absolut stopp.

Allt Àr fortfarande under utveckling men uppstarten ZeroUI lovar att landa pÄ Indiegogo i slutet av mÄnaden med kit som kostar $ 149, för handskar och tvÄ motorer, upp till mer komplexa buntar för att göra enkla droider. Ett tidsfördriv kanske inte för billigt, Àven med tanke pÄ den nÄgot spartanska naturen, men du vet, makten har sitt pris.

KĂ€lla: The Verge