Zombiestjärnan

Zombiestjärnan

Oroa dig inte, vi pratar inte om en himmelsk kropp som kan släppa lös en odöd apokalyps, inte heller en planet som vill äta din hjärna.

L√ĄS OCH: Cannae Drive, NASA: s om√∂jliga mikrov√•gsmotor som fungerar √§ven n√§r den inte borde

Vanligtvis raderar en supernova med sin egen explosion den vita dv√§rgstj√§rnan som genererade den fr√•n universum, men tydligen kan vissa stj√§rnor √∂verleva sin personliga apokalyps och bli de som NASA definierar “Zombie stj√§rnor”.

Ett team av astronomer analyserade data från rymdteleskopet Hubble och han fann att en stjärna har lyckats överleva en typ Iax-supernova, som vanligtvis är svagare än typ Ia, som är större och ljusare.

Zombie kallades SN 2012Z och det är cirka 110 miljoner ljusår från jorden.

För att säga sanningen är planetens existens fortfarande bara en hypotes, astronomer förväntar sig att kunna observera systemet bättre 2015, när supernovaljuset kommer att ha minskat för att kunna bekräfta de första upptäckterna.

Och uppenbarligen är denna zombiestjärna inte ensam, eftersom 30 andra Iax-supernovor redan har identifierats som kan ha lämnat andra liknande planeter. Under de goda dagarna skulle Star Trek ha gift en sådan historia!